Indija: Skateboarding kao alat za osnaživanje djevojaka

U svijetu u kojem su skateboard i ogrebotine na koljenima rezervisani za dječake, jedna girl gang ruši stereotipe u Indiji. Rediteljica Sasha Rainbow predstavila je mlade skateboarderice u muzičkom spotu singla Alpha Female s albuma Boy King benda Wild Beasts.

 

Video prati grupu kickass djevojaka, odjevenih u hot ružičaste sarije i šljokice, kako se kreću ulicama, naizgled tradicionalnog, Bangalorea. Predvodi ih Atita Verghese, prva indijska profesionalna skejtboarderica.

 

[vimeo]https://vimeo.com/199716710[/vimeo]

 

Umorna od rodne nejednakosti i nevidljivih raskoraka zajednice, Atita Verghese je osnovala Girl Skate India organizaciju, prvu i najveću platformu u državi za povezivanje i povećanje broja skejtboarderica.

 

U Indiji su tradicionalne patrijarhalne norme žene smjestile na sekundarni status. Studija koju je napravila Fondacija za održivi razvoj otkrila je da je samo 54 posto indijskih žena pismeno, u usporedbi sa 76 posto muškaraca.

 

Nakon ovog spota i saradnje sa Girl Skate India i Holystoked Skate Crew, Rainbow je bila toliko impresionirana da se vratila i počela snimati dokumentarni film o ženama u Indiji.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
KUTCHA je otvorena