Upiši Londonsku školu odnosa s javnošću (LSPR) za vještine atraktivnog i uvijek aktuelnog zanimanja

Datum objave
08/11/2021

Londonska škola odnosa s javnošću (LSPR) u BiH upisuje nove polaznike i poziva sve zainteresovane koji žele ulagati u vlastiti razvoj da se prijave te steknu vrijedna znanja i vještine, kao i međunarodno certifikovanu diplomu. Pravi korak za lični i profesionalni razvoj nikad nije bio jednostavniji jer je za rane prijave osiguran poseban popust od 20%.

Odnosi s javnošću su ključni za uspjeh u svakoj oblasti jer su nam komunikacijske vještine potrebne u gotovo svakom zanimanju. Ipak, da bismo išli u korak s vremenom, neophodno je sticati aktuelna znanja i učiti iz stvarnih primjera iz prakse. Primarna misija LSPR-a je da polaznicima pruži najbolja znanja iz odabranih područja te od njih stvori profesionalce spremne za sve izazove koji ih očekuju na njihovom profesionalnom putu.

Kome je namijenjen LSPR?

Iskusni domaći, regionalni i međunarodni predavači s bogatim iskustvom i dobitna kombinacija neophodne teorije i stvarnih primjera iz prakse naš su provjereni recept. LSPR doprinosi razvoju vještina komuniciranja koje su preduslov za izgradnju liderskog statusa ne samo PR-ovaca, već i marketing menadžera, novinara, komunikologa, ali i studenata i svih drugih osoba zainteresovanih za odnose s javnošću.

Dok vas učimo kako postati lider u ovoj traženoj i modernoj profesiji, na dinamičan način zajedno pratimo trendove u industriji, omogućavamo debatu i razmjenu iskustava.

Svjesni da tradicionalni PR više nije dovoljan za učinkovito komuniciranje i gradnju reputacije te da je neophodna njegova nadogradnja u mnogim smjerovima, polaznicima omogućavamo razumijevanje strateškog pristupa komunikacijama koji je potreban kako biste izgradili reputaciju svog biznisa ili brenda.

Šta ćete naučiti?

Sve što se uči na LSPR-u ima temelje u stvarnom svijetu.

Naša agenda obuhvata kreiranje komunikacijskih kampanja, brend menadžment, upravljanje poslovnom krizom i prevazilaženje rizika, saradnju s medijima, pripremu i kreiranje kreativnih materijala za različite vrste medija (tradicionalne i digitalne), izgradnju reputacije, CSR aktivnosti, pripremu medijskog nastupa, komunikaciju na društvenim mrežama i digitalni marketing.

Naučit ćemo vas tehnikama koje služe za poboljšanje imidža i reputacije, a time i sticanje povjerenja javnosti u vaš brend. Omogućit ćemo vam da sagledate trenutnu poziciju i pronađete strateški smjer prema uspjehu u digitalnom dobu.

Ko su predavači/ce?

Predavači i predavačice LSPR-a pomno su odabrani renomirani stručnjaci, sposobni kvalitetno prenijeti svoje veliko znanje. Kako bismo osigurali i zadržali visoku kvalitetu nastave, polaznicima svakog edukativnog programa omogućavamo da ocjenjuju rad predavača.

Ovogodišnje predavačice i predavači su:

 • Borislav Miljanović, osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System
 • Krešimir Macan, PR stručnjak, osnivač agencije Manjgura
 • Selma Kadić-Maglajlić, profesorica Copenhagen Business School
 • Melika Husić-Mehmedović, profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu
 • Vedran Peršić, direktor Sektora marketinga i komunikacija Sberbanke BH
 • John Dalton, direktor Londonske škole odnosa s javnošću (LSPR)
 • Duška Jurišić , direktorica TVSA
 • Nađa Lutvikadić-Fočo, rukovoditeljica Sektora za upravljanje promocijom u kompaniji BH Telecom
 • Jelena Mikić, direktorica razvoja Represent Systema i direktorica Represent Academy
 • Zlatko Ganić, Digital media direktor agencije Fabrika
 • Ena Maglić, direktorica Represent Communications BiH

Međunarodni certifikat

Ponosni smo što su program LSPR-a u protekle dvije godine pohađale brojne osobe iz sektora odnosa s javnošću, razvoja, komunikologije, marketinga, kao i novinari, studenti i mnogi drugi. Brojnost i reakcije naših dosadašnjih polaznika pokazuju da u Bosni i Hercegovini postoji velika potreba za kvalitetnim edukativnim programima u oblasti odnosa s javnošću i daju nam smjernice kako iz godine u godinu biti što uspješniji.

Londonska škola za odnose s javnošću osnovana je 1992. godine i priznata od ITOL-a (Institute of Training and Occupational Learning), NUJ-a (The National Union of Journalists) i CPD-a (Continuing Professional Development). Osim u Velikoj Britaniji LSPR djeluje i u drugim zemljama kroz LSPR Worldwide. Trenutno je prisutna u Bosni i Hercegovini, Bjelorusiji, Bugarskoj, Češkoj Republici, Sjevernoj Makedoniji, Maleziji, Crnoj Gori, Poljskoj, Ruskoj Federaciji, Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. U Bosni i Hercegovini je od 2018. godine uspješno organizuje PR, digital i content agencija Represent Communications BiH.

Kako se prijaviti?

Za sve informacije možete nam se javiti na info@represent.co.ba ili putem telefona +387 61 521 451, a prijavnicu možete popuniti na ovom linku. Predavanja počinju u decembru 2021.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ljudski osjećaji kao lijek za bolji život