Barovi u Italiji počinju koristiti slamke od tjestenine kako bi smanjili plastični otpad

Svako ko nikada nije jeo pravu talijansku tjesteninu trebao bi to probati što prije! Tjestenina dolazi u svim oblicima i veličinama, a jedna, posebno, bucatini tjestenina, cjevastog oblika, pravi ekološku revoluciju. U barovima u Italiji sve češće je koriste kao alternativu plastičnim slamkama.

 

Slika koju je korisnik GranFabio objavio na redditu prikazuje tjesteninu koja se koristi kao zamjena za slamke u pićima u nekim barovima u Italiji. Cilj ove inicijative je da se smanji plastični otpad za jednokratnu upotrebu. Post do sada ima više od 77 hiljada upvotes.

 

Here in Italy bars are starting to use pasta as straws to reduce plastic use. Our technology amazes the world another time. from r/europe

Korak više je napravila kompanija iz Velike Britanije, Stroodles, počela je prodavati slamke od tjestenine koje se mogu koristiti sat vremena u hladnim pićima.   

 

tjestenina italija plasticni otpad 1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
15 najfascinantnijih seksualnih rituala širom svijeta