200 stabala za 200 Toyota hibrida

Uposlenici Toyote BiH, uz pomoć kolega iz brojnih bosanskohercegovačkih medija, posadili su na obroncima olimpijske planine Igman, 200 sadnica smrče. Riječ je o godišnjoj Toyotinoj akciji pošumljavanja u sklopu projekta 1 hibrid – 1 stablo, pokrenutog 2017. godine, na 20-tu godišnjicu predstavljanja Toyotine hibridne tehnologije. Svake godine, Toyotini uposlenici širom svijeta, za svaki prodati hibrid, posade po jedno stablo. U našoj zemlji, 200 sadnica posađeno je za 200 hibrida koji će do kraja ove kalendarske godine naći svoj put do kupaca širom BiH. Projektu pošumljavanja Toyote BiH, priključila se i Ambasada Japana u BiH, na čelu sa Njegovom Ekselencijom ambasadorom, gospodinom Hideyuki Sakamoto.

 

Igman-107 Igman-136

 

– Stablo je dar prirode i njegov utjecaj na naše živote je neprocjenjiv. Svjedoci smo strašnih požara koji su ove godine harali planetom Zemljom, a u brojnom gradovima u Bosni i Hercegovini, sa dolaskom jeseni i zime susrećemo se sa sve većim i većim problemima zagađenja, koje ima strašne posljedice na zdravlje svih nas. Mi u Toyoti, posvećeni smo brizi o okolišu. Naš krajnji cilj je da kroz naša inovativna i ekološki prihvatljiva rješenja mobilnosti pomognemo kreiranju društva koje će biti u potpunoj harmoniji sa prirodom, ali i svakodnevno, u svim područjima poslovanja, ulažemo velike napore da naše poslovanje donosi što manje negativnih učinaka na našu prirodnu sredinu. Ovaj projekat je samo još jedan od koraka kojima želimo doprinijeti zelenijoj i ljepšoj budućnosti naše zemlje, izjavila je Maja Đozo, voditeljica marketinga u Toyoti BiH.

 

Igman-124

 

Od 1997. godine kada je predstavljeno prvo Toyota hibridno vozilo – Prius, do danas, u svijetu je prodato preko 12 miliona hibrida koji su uštedili preko 93 miliona tona CO2. Velike uštede ostvarene su i po pitanju emisija NOX i jednako štetnih tvrdih čestica. Toyota danas skoro sva svoja vozila nudi i sa hibridnim verzijama koje pored ekološkog benefita, nude i značajne uštede troškova održavanja i potrošnje goriva. U Bosni i Hercegovini, preko 25% ukupne Toyota prodaje čine hibridi i ta brojka, godinu za godinom nastavlja da raste.

 

Igman-21 Igman-23 Igman-25 Igman-46Igman-56 Igman-59 Igman-60 Igman-61 Igman-65

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Filmovi CODE i HIVE ispisali historiju na Sundance Film Festivalu