Pogledajte novu kolekciju Marka Fehéra inspirisanu Olimpijskim igrama

Release Date
17/09/2022
fotografije
Mladen Blagojević
frizure
Ensar Dervišbegović
make-up
Renata Ponjević

Marko Fehér, sada već poznato ime regionalne modne scene, u sklopu BH Fashion Weeka predstavio je novu kolekciju ZOI. Kolekcija je prikazana u sarajevskom hotel Holiday Inn.

Markov rad pratim od početka i sa sigurnošću mogu reći da mu je ovo najzrelija i najveća kolekcija do sada. Dizajnerima, poput njega, koji uvijek počinju od velikog istraživanja i kreiranja koncepta, ponekad zna biti teško konceptualne ideje prenijeti u nosivu odjeću. Nešto što izgleda odlično kao koncept ili kao odličan komad za editorijal nije nužno udoban ili nosiv komad. Marko nam u ovoj kolekciji nudi uniseks odijela, mantile, košulje i haljine. Sve je to naravno sa Markovim prepoznatljivim potpisom avangarde (prenaglašene naramenice ili  glomazni krojevi), napisala je Gordana Gasha Miladinović, stilistica i modna novinarka, u osvrtu na ZOI kolekciju.

Muzika, koju je posebno radio sarajevski producent Billain, donijela je poseban doživljaj kompletne revije. Za frizure je bio zadužen Ensar Dervišbegović, a make-up Renata Ponjević.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.