Gary Hunt i Catalin Preda najavili Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Release Date
20/08/2021
fotografije i video
Red Bull

Dvojica favorita za pobjedu na Starom mostu, novopečeni Francuz Hunt i Rumun Preda, video porukom su najavili takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, obećavši spektakl na Starom mostu 28. augusta.

Upravo se ova dvojica skakača nalaze u najužem krugu favorita ne samo za pobjedu u Mostaru, već i za osvajanje titule prvaka. Hunt je aktuelni šampion i apsolutni rekorder po broju titula (osam), a trenutno zauzima drugu poziciju u ukupnom poretku prvenstva. Britanac od ove godine nastupa pod zastavom Francuske, gdje živi već dugi niz godina. Na Starom mostu je pobjeđivao dva puta.

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo se vraća u Bosnu i Hercegovinu. Gledajte nas 28. augusta na Starom mostu u Mostaru, pozvao je aktuelni prvak.

Preda je vodeći u ukupnom poretku, nakon što je pobijedio na otvaranju sezone u Francuskoj. Grad na Neretvi sigurno mu je ostao u lijepom sjećanju, jer je upravo u Mostaru 2018. godine imao debitantski nastup, koji je krunisao izvrsnim trećim mjestom.

Ponovo dolazimo u BiH, da posjetimo Mostar i skačemo sa legendarnog Starog mosta. Vidimo se u Mostaru, poručio je raspoloženi Rumun.

Preda i Hunt ove sezone vode žestoku borbu. Po svemu sudeći, Stari most kao lokacija obojici odgovara, tako da se 28. augusta može očekivati neizvjesno takmičenje, mnoštvo fenomenalnih skokova i novi sportski spektakl u Mostaru.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.