Preminuo André Leon Talley, legendarni modni novinar i urednik

Datum objave
19/01/2022

Modna ikona André Leon Talley preminuo je u 73. godini u bolnici. André Leon Talley bio je istaknuti kreativni direktor Voguea i desna ruka Anne Wintour.

Slavni modni novinar i bivši kreativni direktor Voguea bio je smješten u bolnici gdje se borio protiv nepoznate bolesti. Bitku je, nažalost, izgubio te je preminuo u 73. godini. Vijest o njegovoj smrti brzo je preplavila društvene mreže, a dizajnerica Diane von Fürstenberg napisala je na Instagramu: Zbogom, dragi André. . Nitko nije vidio svijet na glamurozniji način od tebe… Nitko nije bio veličanstveniji i imao više duha od tebe… Svijet će biti manje radostan. Volim te i smijem se s tobom već 45 godina…. Nedostaju mi tvoji glasni krici…Volim te jako puno.

Talley se Vogue pridružio 1983. kao direktor modnih vijesti u časopisu. Vrlo brzo je postao desna ruka kreativne direktorice i glavne urednice Anne Wintour.

Tokom karijere,Talley je također sarađivao s prestižnim časopisima poput Women’s Wear Daily, The New York Times i Interview Magazine. Također je i po njemu snimljen dokumentarac The Gospel According to André objavljen 2018. godine.

U julu 2020. objavio je memoare o svom životu i karijeri, pod naslovom The Chiffon Trenches, koji prikazuju njegov nevjerojatan put i uspon s prednjeg trijema bakine kuće u Durhamu u Sjevernoj Karolini do prvih redova mode.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Maaf design: Unikate trobe i cekeri sa ručno rađenim vezom