Attrap’Rêves: Transparentne hotelske sobe u obliku balona

Spavanje pod vedrim nebom do sada je uključivalo kampiranje ili jednostavno izležavanje na travi. Međutim, zahvaljujući francuskom dizajneru Pierru Stephanu Dumasu koji je predstavio liniju transparentnih mjehura/balona veličine sobe, omogućeno je spavanje u prirodi na malo drugačiji način. Njegov cilj je bio da stvori prenosivi prostor koji vam daje osjećaj da ste usred bilo kog prirodnog okruženja, ali bez mnogo uznemiravanja okolnog ekosistema.

 

Iako ovo primamljivo zvuči, mnogi neće biti u mogućnosti priuštiti cijenu od skoro 8.000 eura za kupovinu jednog balona za vikend kampovanje. Srećom po one koji vole takvu vrstu iskustava, hotel Attrap’Rêves u Francuskoj, nudi svojim gostima pun opus potpuno opremljenih mjehura postavljenih u različitim živopisnim mestima.

 

 

Hotel Attrap’Rêves ima lokacije u Allauchu, Puget VilleuLa Bouilladisseu, Forcalquieru i Montagnacu. Baloni su daljeni unutar kratke šetnje od najbližeg sela i glavne zgrade, koja obezbjeđuje ishranu, teleskope sa zvjezdanim kartama i druge pogodnosti. Svaki je smešten u šumovitom području na ravnoj, čvrstoj podlozi.

 

Gosti mogu birati između balona koji su u potpunosti ili parcijalno transparentni, u zavisnosti od toga koliko privatnosti žele. I, iako su svi u šumi, svaki ima električnu energiju i prostor sa sudoperom i tušom sa tekućom vodom.

Cijene se kreću od 109 eura i idu do 499 eura u zavisnosti od lokacije, sezone, kao i pogodnosti koje izaberete tokom posjete.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
RedBull RapLika 2016 iz ugla MCja sterMe