Christian Bale / foto_Senka Ćatić / Spektroom / FBL

Planirano fizičko izdanje BERLINALEA sljedeće godine

Berlinski međunarodni filmski festival Berlinale donio je svoje prve odluke za festival 2021. godine. Planirano je da se održi fizičko izdanje festivala od 11. do 21. februara 2021, a hibridni model namijenjen je za European Film Market (EFM).

 

Implementacija Festivala i Marketa odvijat će se u skladu s važećim pravilima i propisima koji budu važili u februaru kad će se održavati. Prilagodbe u strukturi Festivala, programu i ukupnom broju filmova odredit će uprava Festivala u narednim sedmicama, a već je odlučeno da će sljedeće godine u sekciji Generation biti samo prikazani dugometražni filmovi s trajanjem od najmanje 60 minuta, a u sekcijama Genration Kplus i Generation 14plus neće biti kratkih filmova. Službena registracija filmova počinje 1.9.2020.

 

– Festivali i tržnice su mjesto susreta i komunikacije. To se odnosi kako za javnost tako i za industriju. Vidimo važnu i jedinstvenu karakteristiku festivala u njihovoj živahnoj vezi sa publikom. U vremenima koronske pandemije postajalo je još jasnije da su nam i dalje potrebni prostori analognog iskustva u kulturnom carstvu, kaže direktorski dvojac Berlinalea, Mariette Rissenbeek i Carlo Chatrian. Drago nam je što se festivali sa fizički prisutnom publikom polako ponovo odvijaju širom svijeta.

 

I mi jedva čekamo novo izdanje Berlinalea.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Hastahana
How a piece of art could save the future of a park