Edina Selesković dobitnica WORLD CITIZEN ARTIST AWARD za instalaciju BEATING HEART

Bh. savremena umjetnica, Edina Selesković dobitnica je globalne nagrade World Citizen Artists Award za vizuelne umjetnike, koju dodjeljuje sedam uglednih fondacija i kulturnih institucija Velike Britanije: Galerija Belgravia, Gandhi fondacija, PeaceDai365, Bristol studentska unija, Emmanuel Jal, Marta Gomez i This is Mi Brave.

 

Edina je osvojila ovu globalnu nagradu za projekt unikatne umjetničke instalacija, Beating Heart, koja povezuje nove tehnologije i savremenu umjetnost, publiku i kreativnost. Multimedijalnost Beating Heart instalacije čine: skulptura, poruke, svjetlo, proširena stvarnost, interaktivnost i zvuk. Publika je premijerno imala priliku ne samo vidjeti instalaciju u samom centru Sarajeva, na platou Narodnog pozorišta u decembru 2019, nego i učestvovati u njenom virtualnom realizmu.

 

Među hiljadama projekata iz cijeloga svijeta, Beating Heart je, pružajući inovativno iskustvo posjetiocu u spoju umjetnosti i novih tehnologija, izdvojena u konkurenciji kao impresivna poveznica budućnosti. Sveobuhvatnim pristupom umjetničkom pogledu na novu stvarnost i nove komunikacije, instalacija promoviše umjetnost koja izlazi van okvira galerija i muzeja, potiče solidarnost i emocije, ali i nova promišljanja o vremenu u kojem živimo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
10 najvećih frajera koji su ostavili neizbrisiv trag na filmu