Predstavom NEDOSTAJANJE Marije Medenice svečano otvoren Drugi regionalni festival monodrame inBox

Release Date
02/09/2022
fotografije
Filip Šarić

Nakon što je lani nadmašio sva očekivanja, regionalni festival monodrame inBox i ovogodišnju je festivalsku sezonu započeo u jednako kvalitetnom i zanimljivom duhu. Unatoč kiši, mali plato ispred HKC-a Nova Bila postao je prekrasan festivalski trg pun publike željne i gladne pozprišta, odnosno umjetničkih događanja.

Uvod u prvu festivalsku noć, odnosno samo otvaranje inBoxa uveličali su nastupi limene muzike Lašva Nova Bila, kao i tačke plesnog studija Maya te mladih muzičara Luke Popovića i Joška Grebenara.

Samom vrhuncu večeri, odnosno predstavi, prethodila su obraćanja direktorice festivala Anele Križanac koja se osvrnula na fenomen velikog festivala u malom mjestu.

– Ne znači da mala sredina ima manje potrebe za umjetnošću, a to upravo pokazuje naša publika. Osim zaista velikih imena poput Tarika Filipovića, Ivana Ožegovića, Danice Grubački, Đurđe Vukašinović te Marte Bereš koja su lani došla igrati na festivalu, naša je publika obilježila ta četiri dana. Domaćinska, fantastična atmosfera, pored i ovogodišnjeg kvalitetnog programskog dijela festivala najupečatljivija su obilježja inBoxa. I na to smo izrazito ponosni i vjerujemo da će i ove godine biti jednako prekrasno, poručila je Anela Križanac, direktorica festivala.

Prvu festivalsku noć na pozornicu je izašla Marija Medenica iz Srbije sa predstavom Neodustajanje. Riječ je o monodrami koja priča priču o glumici koja se u trenutku dodjele važne nagrade suočava sa svim usponima, a još više padovima koje je doživjela tokom karijere. Priča je to o ženi u savremenom svijetu koja se mora sama naučiti nositi sa svim izazovima koju pred nju postavlja balansiranje između karijere, ambicije, partnerstva, majčinstva, ali i njezinih vlastitih strahova i nesigurnosti.

Na večerašnjem programu inBoxa publiku očekuju dvije predstave: Ich liebe Deutschland u izvedbi Jasmine Dedić Ibrić iz BiH koja počinje u 20 sati te Naši dani u izvedbi Radoslava Milenkovića iz Srbije koji će na pozornicu stupiti u 21.30.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
10 street artistkinja boljih od Banksyja