Hit serije koje trebate pregledati do kraja ljeta

Datum objave
02/09/2022

Gledanje televizije danas je sastavni dio svakodnevnice većine nas. U moru različitog sadržaj svako bira za sebe ono u čemu najviše uživa, šta ga opušta i šta ga interesuje. Međutim, serije su ono što svima nama uvijek zaokupi najviše pažnje pa često žurimo kući poslije posla kako bismo odgledali novi nastavak naše omiljene serije. Jedina razlika je u tome koju seriju ko gleda, koji žanr volite i u čemu uživate.

U nastavku je prijedlog nekoliko trenutno najpopularnijih Netflix serija, a na vama je samo da izaberete omiljenu i da na svom velikom TV ekranu uživate u zvuku i slici, ali i u radnji serije.

 

Arcane

Usred eskalirajućih nemira između bogatog, utopijskog grada Piltovera i zahuktalog, potlačenog podgrada Zauna, sestre Vi (Hailee Steinfeld) i Jinx (Ella Purnell) nalaze se na suprotstavljenim stranama nastalog rata zbog sukobljenih uvjerenja i tajanstvenih tehnologija.

Savršen za ljubitelje Leagues of Legends i novopridošlice, Arcane je donio ono što je Riot Games učinilo toliko drugačijim od većine kompanija za igranje igara, njihovim nevjerovatnim vizuelnim prikazima izvan igara. Riot je bio poznat po svojim nevjerovatnim muzičkim spotovima koji su predstavili priče i likove.

 

The Sandman

Sandman: Kralj snova američka je fantastično dramska televizijska serija temeljena prema istoimenom stripu DC Comicsa ’90-ih, autora Neila Gaimana. Autori serije su Neil Gaiman, David S. Goyer i Allan Heinberg, koji su razvili seriju za streaming servis Netflix, a produciraju je DC Entertainment i Warner Bros.

Ako čeznete za bijegom od stvarnosti u neki drugi fantastični svijet, 10 epizoda ove Netflixove serije uvest će vas u jednu sasvim drugu dimenziju. The Sandman je samo par dana nakon što je objavljen dobio epitet najbolje stripovske adaptacije svih vremena, stoga bi bilo šteta da je ne pogledate.

 

Russian Doll

U noći svog 36. rođendana Nadia umire. Tada se, na njeno veliko iznenađenje, budi na svojoj zabavi kao da nije prošlo. Nakon što je umrla i nekoliko puta se vratila na isto mjesto, postaje uvjerena da univerzum igra bolesnu igru s njom. Iako Nadia ponavlja isti dan iznova i iznova na ekranu, pijana ruska lutka je sve samo ne monotona.

Sa samo osam epizoda, prva sezona traži da se odgleda u jednom dahu. Da ne biste kvarili osjećaj odlične serije, predlažemo da preskočite drugu sezonu.

 

Elite

Serija Elite privukla je pažnju od svoje prve sezone. Prva sezona prati tri tinejdžera iz radničke klase koji počinju pohađati ekskluzivnu privatnu školu u Španiji. Sukob između njih i bogatih studenata dovodi do ubistva. Sa svakom narednom sezonom Elite se oslanja na misteriju koja vas tjera da gledate i nastavak. Elite je puna skandala i šokantnih trenutaka koji dokazuju da pretjerano ponekad može i uspjeti.

A pročitajte i intervju u našem magazinu sa jednim od glavnih protagonista pete sezone. André Lamoglia, planetarno popularna zvijezda, boravio je tri dana u Sarajevu, bio je gost 14. izdanja Omladinskog filmskog festivala. Imali smo čast biti jedni od medija iz BiH koji su dobili priliku razgovarati sa ovom mladom zvijezdom.

Archive 81

Filmski arhivar Dan Turner angažovan je da obnovi video kasete koje su oštećene u misterioznom požaru u stanu. Godine 1994. studentica Melody bira stan Visser i njegove stanovnike za svoj dokumentarni diplomski projekt. Ono što nijedno ni drugo ne shvataju jeste da će naići na kult koji je decenijama odlučan da spoji naše carstvo sa carstvom njihovog demonskog gospodara. Dan želi da se približi Melody i nada se da će promijeniti njenu sudbinu.

Archive 81 je serija puna misterije, a toliko će vas zaintrigirati da ćete jedva čekati novi nastavak.

 

Keep Breathing

Intenzivno napeti triler o djevojci koja je preživjela avionsku nesreću i nađe se u kanadskoj divljini sa kojom se sada mora boriti, ali i brinuti kako da ostane živa. Melissa Barrera očarava kao zvijezda ove serije za koju još kažu da je zastrašujuća avantura.

 

Odaberite idealno okruženje za gledanje

Ugođaj gledanja bilo koje serije za koju se odlučite treba biti vrhunski, a za to vam je potreban i vrhunski TV uređaj. Samsung Neo QLED serija televizora donosi inovacije koje je postavljaju na sami tron u kategoriji ovih uređaja. Sa nevjerovatnim svjetlom, zapanjujuće tanki, ovi televizori prepuni su pametnih karakteristika i pouzdani i jednostavno vas privlače da sjednete ispred svog omiljenog mjesta u domu i uključite ovaj kraljevski TV.

Nastao kao spoj visoke tehnologije, praktičnosti i komfora, Samsung Neo QLED TV namijenjen je za maksimalno uživanje svih generacija. Zahvaljujući svom Infinity One dizajnu, ima najtanji profil, a njegov elegantan izgled i prostoriju u koju ga postavite čini sasvim drugačijom. Njegov ekran skoro bez okvira stoji na postolju nekoliko centimetara od stola pa TV izgleda kao da lebdi u mračnoj prostoriji.

Kristalno jasna slika i surrond zvuk

Za dramatična poboljšanja zaslužan je Neo Quantum 8k procesor koji primjenjuje vještačku inteligenciju s ciljem prikazivanja kristalno jasne slike za sve što gledate, bez obzira na kvalitet slike s izvora. Za surround zvuk orkestra koji svira pravo iz vaše dnevne sobe pobrinut će se Dolby Atmos® i Q-Symphony.  Ako podesite audio mod na pojačano, dobit ćete mek i prostran zvuk, a ako ga postavite na normalan, onda je zvuk direktan i glasan. Zanimljivo je da se, zahvaljujući tehnologij Q-Symphony zvuk s ovog televizora spaja sa zvukom iz soundbara, a SpaceFit automatski kalibrira zvuk prema optimalnim postavkama, tako da je vaše samo da uživate.

Ljubitelji sporta i akcionih filmova dodatno mogu uživati iz Super Ultrawide široki prikaz radnje na ekranu i nadograđenu Gamebar traku, dok Multi View način rada omogućava podjelu ekrana na čak četiri dijela, što je idealno za multitasking. Dakle, vaš TV kao centar dnevne sobe osim što je idealan za zabavu, jednako tako može se koristiti za rad i učenje iz vašeg doma i to na visokom nivou.

Ova serija televizora dolazi sa daljinskim upravljačem SolarCell na solarni pogon koji je Samsung predstavio prošle godine. Puni se jednostavnim postavljanjem na prozor blizu sunca, što je dobra alternativa za šetnju okolo u potrazi za novim baterijama kada se stare isprazne.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Michael Kors – brend koji je prestao biti cool