André Lamoglia: Volio bih igrati u nekom filmu sa svojim bratom, to bi bilo ostvarenje mojih snova

Datum objave
03/08/2022
razgovarala
Besima Svraka
fotografije
Mario Ilić

André Lamoglia mladi brazilski glumac, otkako je postao dio ekipe popularne Netflixove serije Elite, proživljava jedan od najslađih trenutaka u životu i karijeri. I prije serije Elite je stekao međunarodno priznanje zahvaljujući serijama Juacas i Bia, dvjema poznatim Disneyevim serijama snimljenima u Latinskoj Americi, međutim, serija Elite ga je lansirala među zvijezde.

Ova planetarno popularna zvijezda boravio je tri dana u Sarajevu, bio je gost 14. izdanja Omladinskog filmskog festivala. André je prisustvovao projekcijama filmova, a održan je i specijalni OFF Talks program gdje je razgovarao sa mladim autorima, glumcima i gostima Festivala. Posljednju noć Festivala, u sklopu Vils Summer Screen je dodijeljena i nagrada za Najboljeg mladog glumca u serijama za 2022.

Imali smo čast biti jedni od medija iz BiH koji su dobili priliku razgovarati sa ovom mladom zvijezdom.

 

Što ste znali o Sarajevu prije nego što ste dobili poziv na Omladinski filmski festival?

– Znao sam samo nekoliko stvari, znao sam da je bio rat, nešto malo sam znao o festivalu, kojem sam se jako radovao.

Tri dana u Sarajevu ti je pružilo priliku da malo bolje upoznaš grad i njegove ljude. Šta ti se najviše dopalo?  

– Da, jako mi se dopao grad, posebno gostoljubivost stanovnika. Posebno mi se svidjela Kazandžijska ulica u kojoj sam kupio nekoliko suvenira.

Zvijezda ste jedne od najpoznatijih Netflixovih serije Elite, kako si postao dio glumačke postave ove popularne serije? 

– Tokom pandemije javio mi se jedan prijatelj čiji menadžer je tražio glumca za jednu špansku seriju. Nije mi rekao o kojoj seriji je riječ. Moj menadžer je poslao moj portfolio producentima castinga, a zatim sam sudjelovao u nekim virtualnim audicijama. Malo kasnije, saznao sam dobre vijesti!

Možeš li mi reći nešto više o liku kojeg igraš, koji ti je najdraži dio u ulozi Ivana?

– Bilo je izazovno, jer je to totalno drugačiji lik od svih koje sam do sad igrao. Međutim, dosta sam se pripremao, tako da je ispalo dobro.

Da li je teško igrati na jeziku koji nije tvoj maternji?

– Da u početku mi je bilo teško, ali sam učio. Kad glumite morate biti fokusirani na lika kojeg igrate, a ne na to šta ćete sljedeće reći. Dosta sam učio.

Postoji ta slavna scena seksa o kojoj svi pričaju, kako je moguće da nas još uvijek iznenađuje golo tijelo? Ti si glumac i tvoje tijelo je tvoj instrument, zašto toliko buke oko golog tijela?

– Da, svi su goli danas! (smijeh) A i riječ je samo o glumi, mada, jeste malo neugodno kad ste goli ispred mnogo ljudi. Tokom snimanja imali smo posebne pripreme, a i nismo bili skroz goli tokom snimanja.

André Lamoglia / foto_Mario Ilić

Scenu ste snimali sa glumcem Manu Ríosem, koji u seriji igra Patricka, šta najviše cijeniš kod Manua? 

– O, Manu je moj veliki prijatelj! Bilo je zadovoljstvo igrati s njim. Prijatelji smo i u seriji, ali i u stvarnom životu. Kad imate takvu vrstu konekcije s osobom s kojom glumite, onda je sve mnogo lakše. Bilo je odlično glumiti s njim.

Proživljavaš jedan od najslađih trenutaka u životu i karijeri, pretpostavljam da je veliki izazov imati samo 24 godine i biti velika svjetska zvijezda. Šta ti je kao mladom glumcu bio najveći izazov i kako si to prevladao? 

– To je dio mog posla. Ne razmišljam mnogo o tome, sve teče glatko. Pritisak jeste, ali ja to posmatram kao dio mog posla, to je normalno kad ste glumac, a s druge strane i uživam u tome, jer vidim da ljudi vole to što radim. Tako da sam zahvalan na tome, ne vidim to kao nešto strašno.

Interesantno je da je i tvoj brat, Victor Lamoglia, također, velika filmska zvijezda. Koja je najvažnija lekcija koju si naučio od njega kao glumca, ali i kao brata?

– Preko brata sam i zavolio glumu. Kao glumac, moj brat je jako profesionalan, non-stop uči jako mnogo i uvijek pokušava uraditi nešto na neki drugačiji način, uvijek nastoji biti najbolji. Jako je talentiran i velika inspiracija za mene. A, kao brat je dobar prijatelj, pazi me! Nevjerovatan je i kao glumac, i kao brat.

Da li bi možda volio jedan dan glumiti s njim u nekom filmu ili seriji?

– Da, da, to bi bilo ostvarenje mojih snova.

Život te je iz Ria odveo u različite dijelove svijeta. Zbog serije Elite si se preselio u Madrid. Šta ti najviše nedostajae iz Rija, tvog rodnog grada?

– Da, većinu vremena provodim u Madridu. Najviše mi nedostaju moji prijatelji i porodica, naravno. Posebno mi nedostaje plaža i surfanje. U Riu živim blizu plaže i taj život je poseban, probudite se ujutru i odmah ste na plaži… Nedostaje mi to, samo da sam na plaži.

Novi planovi?

– Trenutno sam na odmoru, imam dosta vremena za učenje. Planiram usavršiti znanje engleskog jezika, upisat ću još neke časove glume. To je trenutno u mom fokusu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
27. SFF: Najbolji momenti sa crvenog tepiha druge večeri Festivala