Predivna Helena Vuković u kreacijama sa potpisom brenda JANARTA

Datum objave
21/08/2022
fotografije
Janarta

Glumica Helena Vuković bila je potpuno osvježenje i iznenađenje kada je riječ o stilskom i dizajnerskom smislu na ovogodišnjem otvaranju i zatvaranju 28. Sarajevo Film Festivala. Zablistala je poput prave filmske dive u kreacijama brenda JANARTA sa potpisom dizajnerice Janje Stijepić koja već dugi niz godina djeluje na području modne scene i kostimografije.

Na ceremoniji otvaranja Helena je bila potuno iznenađenje i osvježenje u žutoj  jednostavnoj, elegantnoj i decentnoj haljini, sa istaknutim korzetom i dizajniranim cvjetnim uzorkom koji je padao preko jednog ramena, na scenu je donijela glamur kakav Sarajevo Film festival i zaslužuje.

Zadnju noć na zatvaranju 2v8. Sarajevo Film festivala Helena je izabrala kreaciju također sa potpisom brenda JANARTA i sve prisutne oduševila svojom odjevnom kombinacijom. Kreacija je bila iz dva dijela, jednostavne i decentne silene suknje A kroja koje je lagano padala i pratila liniju tijela i svečanog, bogato ukrašenog topa sa visokom kragnom. U pitanju je dizajnerski rad u koji je utkano više od 120 sati ručnog rada.

Kao što bi rekla ikona stila i dobrog dizajna slavna Coco Chanel – Simplicity is the keynote of all true elegance. To su uistini i dokazale Helenine kombinacije i kreacije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu  i crvenom tepihu na kojem se pojavila kao apsolutna vladarica dobrog stila, elegancije i profinjenih kreacija izvrsnog dizajna.

Brand JANARTA djeluje kao samostalni kreativni studio pod čijim okriljem je nedavno i otvoren  Showroom u centru Sarajeva, u kojem se vrlo posvećeno dizajnira  i izrađuje custom made dizajnerska i scenska odjeća.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Fashion žiri: Dizajnerica Samra Menzilović o modnim kombinacijama sedmog dana SFF-a