Posebno priznanje Medihi Musliović na VIII Green Montenegro International Film Festu

Release Date
23/08/2022
fotografija
Narodno pozorište Sarajevo

Dok smo uživali u festivalskoj groznici u Sarajevu, u Crnoj Gori je zatvoreno osmo izdanje Green Montenegro International Film na obali Crnog jezera na Žabljaku. Za vrijeme festivala, 65 filmova prikazano je na dvije lokacije pod Durmitorom.

Kako je saopšteno iz Green Montenegro International Film Festa, Grand Prix u festivalskoj kategoriji Ekologija dodijeljen je filmskom ostvarenju Budi voda – Od Anda do Amazonije, rediteljke Julie Blagny iz Francuske.

Festivalski žiri dodijelio je i Specijalne nagrade.

U kategoriji Ekologija specijalnu nagradu dobio je film Chemical bros, Massimiliana Mazzotte sa Sardinije, a u kategoriji Ekologija duše nagrada za glumačko ostvarenje pripala je i prvakinji Drame Narodnog pozorišta Sarajevo  Medihi Musliović, za ulogu u filmu Deset u pola, Danisa Tanovića. Osim nje, ovo posebno priznanje dobila je i  glumica  Ana Vučković, za ulogu u filmu Poslije zime, reditelja Ivana Bakrača.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.