RATM

RAGE AGAINST THE MACHINE podržavaju pravo na pobačaj i pozivaju na borbu

Datum objave
10/05/2022

Rage Against The Machine reagirali su na nedavne najave da bi američki Vrhovni sud mogao ukinuti pravo na pobačaj. Bend je objavio kako podržavaju pravo na pobačaj, nakon što je u SAD-u procurio nacrt iz Vrhovnog suda koji je glasao za poništenje u slučaju Roea protiv Wadea. Po toj odluci Vrhovni sud SAD-a je 1973. godine, izglasao odluku prema kojoj je pobačaj postao legalan na saveznoj razini u SAD-u.

U izjavi na društvenim medijima grupa podupire reproduktivna prava i, kažu, nastavit će se boriti protiv bilo kakvih pokušaja ograničavanja i kontrole reproduktivnih sloboda.

– Kriminalizacija pristupa na pobačaj samo će povećati patnju koju će nejednako osjetiti siromašni, različite etničke pozadine i manjine ili nezastupljene zajednice. Činjenica da se obje veće stranke stalno pomiču udesno treba nas zabrinuti – to je poziv na buđenje i organizaciju radikalne moći ljudi protiv države koja nastavlja napade na ljudske živote.

Rage Against The Machine, jedan od najvažnijih bendova svih vremena, po prvi puta u Hrvatsku dolaze, i to u sklopu najtraženije svjetske turneje Public Service Announcement. U zagrebačkoj Areni nastupit će 17. septembra, uz specijalne goste, grupu Run The Jewels.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
In Memoriam Kurt Cobain: Bolje je izgorjeti nego izblijediti