Upoznajte GLI, mačku koja 14 godina živi u Aja Sofiji

Aja Sofia je prvo bila krunidbena crkva bizantskih careva, zatim osmanska carska džamija, a danas je predivan komad arhitekture pretvoren u muzej, koji je zapravo dom evropskoj kratkodlakoj mački Gli. Gli živi u Aja Sofiji već 14 godina i omiljena je turistička atrakcija.

 

https://instagram.com/p/Bp34Xl7AgLD/

 

Jako, jako voli da pozira. Ako je raspoložena da se druži s ljudima doći će u mujezinovu ložu, a ako je umorna, smjestit će se u sredini dijela gdje su krunisali bizanijske careve, koje je ograđeno i ne mogu mu turisti prići, kaže za Lonely Planet, Umut Bahçeci, turistički vodič koji vodi Instagram profil mačke Gli.

 

https://instagram.com/p/Bo8meKWAM0L/

https://instagram.com/p/BmJQMsYBytI/

 

U Aja Sofiji Gli nije jedina mačka, tu je i njena sestra Kizim, međutim, Gli je glavna zvijezda i uvijek u centru pažnje. Upoznala je brojne slavne ličnosti koje su posjetile Aja Sofiju, a ako želite da pratite njene avanture posjetite njen Instagram account.

 

https://instagram.com/p/BoYX5NjAf3H/

https://instagram.com/p/Bm-xD-9i828/

https://instagram.com/p/Bmsme2NBlRD/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
DIOR ET MOI: Sedam stvari koje smo naučili o Rafu Simonsu