Upoznajte GLI, mačku koja 14 godina živi u Aja Sofiji

Aja Sofia je prvo bila krunidbena crkva bizantskih careva, zatim osmanska carska džamija, a danas je predivan komad arhitekture pretvoren u muzej, koji je zapravo dom evropskoj kratkodlakoj mački Gli. Gli živi u Aja Sofiji već 14 godina i omiljena je turistička atrakcija.

 

https://instagram.com/p/Bp34Xl7AgLD/

 

Jako, jako voli da pozira. Ako je raspoložena da se druži s ljudima doći će u mujezinovu ložu, a ako je umorna, smjestit će se u sredini dijela gdje su krunisali bizanijske careve, koje je ograđeno i ne mogu mu turisti prići, kaže za Lonely Planet, Umut Bahçeci, turistički vodič koji vodi Instagram profil mačke Gli.

 

https://instagram.com/p/Bo8meKWAM0L/

https://instagram.com/p/BmJQMsYBytI/

 

U Aja Sofiji Gli nije jedina mačka, tu je i njena sestra Kizim, međutim, Gli je glavna zvijezda i uvijek u centru pažnje. Upoznala je brojne slavne ličnosti koje su posjetile Aja Sofiju, a ako želite da pratite njene avanture posjetite njen Instagram account.

 

https://instagram.com/p/BoYX5NjAf3H/

https://instagram.com/p/Bm-xD-9i828/

https://instagram.com/p/Bmsme2NBlRD/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Alicia Vikander novo je lice luksuzne modne kuće Louis Vuitton