Zendaya će zarađivati milion američkih dolara po epizodi 3. sezone serije Euphoria

Release Date
14/03/2023
foto
HBO

Prema pisanju Puck Newsa, Zendaya, 26-godišnja glumica, koja je osvojila čak dva Emmyja za ulogu Rue Bennett u seriji Euphoria, potpisala je novi ugovo sa HBO-om, i navodno će zarađivati blizu milion američkih dolara po epizodi, što će je učiniti jednom od najplaćenijih holivudskih TV glumica. Uprkos čestim mješovitim reakcijama na seriju, kvaliteta njene glume bila je tačka konsenzusa među obožavateljima i kritičarima.

Treba napomenuti da je Zendaya u drugoj sezoni serije postala i jedna od producentica serije, što je učinilo najmlađom osobom koja je ikad bila nominirana u kategoriji producenata.

Često se raspravlja o platama zvijezda Euphorije, posebno nakon teksta objavljenog u Hollywood Reporteru iz 2022. u kojem je Sydney Sweeney izjavila: Ne plaćaju glumce kao nekada, a sa streamerima više ne dobivate ostatke. Afirmisane zvezde i dalje dobijaju platu, ali morte od toga dati 5 odsto advokatu, 10 odsto agentima, 3 odsto ili tako nešto svom poslovnom menadžeru. Morate plaćati publicistu svakog mjeseca, a to je više od moje hipoteke.

Zendayinom visokom honoraru doprinijela su dva Emmyja, a i to što glumi u dvije velike holivudske franšize u Marvelovim Spider-Man filmovima i u filmu Dune, koji s nestrpljenjem čekamo u novembru ove godine.

Euphoria je jedan od najvećih hitova HBO-a i malo je vjerovatno da će se serija završiti trećom sezonom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Mirko Ilić dizajnirao prvu sevdah ploču od raspada Jugoslavije