Serengeti, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija, širi svoje poslovanje i u BiH

Release Date
14/03/2023
fotografije
Hari Šečić

Nakon uspješnih 15 godina rada na enterprise projektima za tržište zapadne Evrope, SAD-a i regije, te zavidnim godišnjim rastom od oko 30% godišnje više godina zaredom, regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. širi svoje poslovanje i u BiH.

Direktorica marketinga i poslovnog razvoja Ana Milas, te osnivač i CEO kompanije Goran Kalanj na eventu u Sarajebu su predstavili kompaniju, najznačajnije projekte, klijente sa kojima ostvaruju izvanredne rezultate i strateški plan zapošljavanja domaćih visokokvalifikovanih IT kadrova.

– Bosnu i Hercegovinu vidimo kao stratešku lokaciju za širenje našeg odjela razvoja pošto smo uvidjeli da našim klijentima pružamo još veću vrijednost kada formiramo timove sa developerima iz uže regije. Da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalitetan i stručan kadar za razvoj softvera uvjerili smo se kroz dosadašnje suradnje s njima, te smo odlučili i zvanično pokrenuti development centar. Iako planiramo otvoriti fizički ured u Sarajevu, otvoreni smo za mogućnost remote rada za sav kvalitetan kadar koji želi raditi na međunarodnim projektima. Od samih početaka naš fokus je na rezultatima, kako individualnim tako i kompanije u cijelosti, što naši klijenti prepoznaju, te nas često preporučuju, poručio je Goran Kalanj, CEO i osnivač kompanije Serengeti.

– Serengeti kao kompanija veliki naglasak stavlja na lični i profesionalni razvoj svakog zaposlenika, te sve aktivnosti radimo s tom vodiljom. Pokretanjem poslovanja u Bosni i Hercegovini lokalnim developerima nudimo mogućnost da postanu dio zajednice koja iznimno njeguje tzv. work-life balans, a koji i sami potičemo kroz interne aktivnosti. Razvili smo i intrepreneur program unutar kompanije koji motivira i nagrađuje najbolje radnike, te potiče njihov napredak. To nam omogućava da najbolji vlastiti kadar odaberemo za promociju na više funkcije unutar kompanije, a isti koncept ćemo primijeniti i ovdje u BiH, rekla je Ana Milas, direktorica marketinga i razvoja poslovanja.

 

 Cilj je software development oaza u BiH

Primarni cilj u BiH bit će domaćim developerima, softverskim inžinjerima, Scrum Masterima, arhitektima, dizajnerima, DevOps inženjerima i poslovnim analitičarima ponuditi jedinstvenu priliku rada na enterprise projektima, kao i rad sa različitim tehnologijama, a sve kroz međunarodne suradnje. Svakako, tu su i druge pogodnosti svojstvene za Serengeti.

Ovo je ujedno i poziv budućim kolegama da se pridruže organizaciji koja njeguje TAAP vrijednosti: Timski rad, Ambicioznost, Agilnost i Profesionalnost, te broji preko 200 zaposlenih u više development centara u Hrvatskoj, Srbiji, a uskoro i u BiH.

Više o trenutno otvorenim pozicijama i karijernim prilikama može se pronaći na službenoj web stranici kompanije.

Serengeti kompanija osnovana je 2007. godine, te kontinuirano bilježi trend  rasta u pogledu prihoda, broja zaposlenih, nivoa stručnosti i realiziranih projekata. Rezultate ostvaruju zahvaljujući jedinstvenom Team Extension Modelu suradnje, te su postali cijenjen partner za kompanije u finansijskoj, logističkoj, energetskoj, zdravstvenoj i industrijskoj proizvodnji. Domenska znanja i kvalitetu ovakvog modela suradnje prepoznaju renomirane kompanije i korporacije poput Erste Bank Serbia, njemački hospitality gigant Protel, slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, audifon i KNAPP s kojima nerijetko imaju višegodišnje suradnje. Zahvaljujući rezultatima dodijeljena su im brojna priznanja među kojima se ističu nezavisna istraživanje Deloittea i Clutcha.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.