10 erotskih filmova koje morate pogledati

Release Date
23/07/2019

U slučaju da ne znate šta raditi tokom hladnijih noći preporučujemo vam deset filmova sa uzbudljivim erotskim scenama koje će vam sigurno povisiti temperaturu.

BELLE DE JOUR (1967.)

Filmsko remek-djelo poznatog španskog reditelja, Luisa Bunuela. Ovaj film predstavlja iznenađujuće otkrovenje i putovanje u svijet erotike. Bunuel gradi ovaj film na odnosu između fantaziranja u svjesnom stanju i nesvjesnih snova i realnosti.

 

TRANS-EUROP-EXPRESS (1966.)

Film u filmu. Vragolasta kvazi-detektivska priča koja se usredsređuje na švercera droge kojeg igra Jean-Louis Trintignant.

 

CRASH (1996.)

Seksualni život u braku Jamesa (James Spader) i Catherine Ballard (Deborah Kara Unger) sveo se na seriju prevara i afera, iza kojih je jedini motiv onaj osvećivanja. Jedne noći, James uzrokuje frontalni sudar s automobilom doktorice Helen Remington (Holly Hunter), u kojemu njezin muž pogiba, a James i Helen bivaju ozbiljno ozlijeđeni. Susrećući je kasnije, James doznaje kako Helen seksualno uzbuđuje opasnost automobilskih nesreća, te počinje ulaziti u društvo ljudi koji dijele tu opsesiju. Grupu predvodi bivši znanstvenik Vaughan (Elias Koteas) koji u automobilskim sudarima vidi potencijal oslobađanja seksualne energije. Ballardovi počinju živjeti život na rubu, u kojem najveće uzbuđenje predstavlja približiti se smrti što je više moguće.

HENRY & JUNE (1990.)

Okosnicu ove odlično ocenjene drame Philipa Kaufmana čini odnos između dvoje najkontroverznijih pisaca 20. vijeka – Anaïs Nin i Philipa Kaufmana.

 

BETTY BLUE ili 37° 2 LE MATIN (1986.)

Film svjetski poznat pod naslovom Betty Blue u francuskom originalu 37°2 le matin ili 37°2 ujutro označava normalnu tjelesnu temperaturu trudnice. Ova snažna i nadasve kompleksna drama o nemogućoj ljubavi mladića Zorga i psihički neuravnotežene djevojke Betty jedno je od najdojmljivijih djela francuske kinematografije osamdesetih godina. Betty Blue bio je treći film Jeana-Jacquesa Beineixa, koji je umjetnički kredibilitet stekao filmovima Diva i Mjesec u slivniku.

 

EMMANUELLE (1974.)

Film opisuje seksualne avanture glavnog lika — lijepe mlade Francuskinje Emmanuelle (Sylvia Kristel), mlade manekenke koja dolazi u Bangkok kako bi se pridružila suprugu. On radi u francuskoj ambasadi, uživajući sve blagodati koje diplomatija pruža, dok ga opslužuju vijerne sluge. Emmanuella voli supruga jer je mnogo toga naučio, a on nju jer je dobra učenica, uvijek spremna za akciju. Oboje tolerišu vanbračne afere, on čak podstiče Emmanuellu u tome uvodeći je u svijet seksualne ekstaze kakav nije mogla ni zamisliti.

 

THE LOVER (1992.)

Jane March igra glavnu žensku ulogu, režiju je radio Jean-Jacques Annaud po istoimenom romanu Marguerite Duras.

 

THE DREAMERS (2003.)

Bilm čuvenog Bernarda Bertoluccija, koji se, nakon Posljednjeg tanga, ponovo vraća Parizu. Erotska drama dešava se u kući blizanaca Isabelle i Tea u koju, dok su im roditelji odsutni, njih dvoje pozivaju mladog Amerikanca Matthewa. Izvan kuće je ‘68. i pobuna studenata u Parizu – savršena pozadina za erotske igre koje se dešavaju unutra.

 

ANGEL HEART (1987.)

Anđeosko srce je smješteno u pedesete godine prošlog vijeka. Ekscentrični Louis Cyphre (Robert DeNiro) unajmljuje privatnog detektiva Harrja Angela (Mickey Rourke) kako bi ušao u trag nestalom pjevaču Johnnyju Favoriteu s kojim ima nesređene račune. Angela istraga vodi u močvarnu Louisianu i New Orleans gdje traži ljude koji bi mogli znati nešto više o lokaciji nestalog. Posebno je uznemirujuć podatak da apsolutno svi sa kojima Angel razgovara završe mrtvi nekoliko dana kasnije. Naposljetku dolazi do zanosne voodo svećenice (Lisa Bonet) s kojom se upušta u ne baš poslovni odnos.

 

LA REINE MARGOT (1994.)

Da bi se ostvarilo primirje u vjerskim ratovima opterećenoj Francuskoj, Katarina Medici (V. Lisi) zapovijedi vjenčanje kalvinističkoga navarskoga kralja Henrija (D. Auteuil) i svoje kćeri Margot (I. Adjani), sestre francuskoga kralja Charlesa IX. (J.-H. Anglade). Margot ne podnosi priprostoga supruga te se upusti u ljubavnu vezu s kalvinističkim plemićem La Moleom (V. Perez). Nakon pokolja kalvinista u Bartolomejskoj noći, odluči sve učiniti da, uz supruga, spasi i ljubavnika, što će samo rasplamsati njihovu ljubav…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.