10 erotskih filmova koje morate pogledati

U slučaju da ne znate šta raditi tokom toplih noći preporučujemo vam deset filmova sa uzbudljivim erotskim scenama koje će dodatno povisiti temperaturu.

 

BELLE DE JOUR (1967.)

Filmsko remek-djelo poznatog španskog reditelja, Luisa Bunuela. Ovaj film predstavlja iznenađujuće otkrovenje i putovanje u svijet erotike. Bunuel gradi ovaj film na odnosu između fantaziranja u svjesnom stanju i nesvjesnih snova i realnosti.

 

 

TRANS-EUROP-EXPRESS (1966.)

Film u filmu. Vragolasta kvazi-detektivska priča koja se usredsređuje na švercera droge kojeg igra Jean-Louis Trintignant.

 

CRASH (1996.)

Seksualni život u braku Jamesa (James Spader) i Catherine Ballard (Deborah Kara Unger) sveo se na seriju prevara i afera, iza kojih je jedini motiv onaj osvećivanja. Jedne noći, James uzrokuje frontalni sudar s automobilom doktorice Helen Remington (Holly Hunter), u kojemu njezin muž pogiba, a James i Helen bivaju ozbiljno ozlijeđeni. Susrećući je kasnije, James doznaje kako Helen seksualno uzbuđuje opasnost automobilskih nesreća, te počinje ulaziti u društvo ljudi koji dijele tu opsesiju. Grupu predvodi bivši znanstvenik Vaughan (Elias Koteas) koji u automobilskim sudarima vidi potencijal oslobađanja seksualne energije. Ballardovi počinju živjeti život na rubu, u kojem najveće uzbuđenje predstavlja približiti se smrti što je više moguće.


 

HENRY & JUNE (1990.)

Okosnicu ove odlično ocenjene drame Philipa Kaufmana čini odnos između dvoje najkontroverznijih pisaca 20. vijeka – Anaïs Nin i Philipa Kaufmana.

 

BETTY BLUE ili 37° 2 LE MATIN (1986.)

Film svjetski poznat pod naslovom Betty Blue u francuskom originalu 37°2 le matin ili 37°2 ujutro označava normalnu tjelesnu temperaturu trudnice. Ova snažna i nadasve kompleksna drama o nemogućoj ljubavi mladića Zorga i psihički neuravnotežene djevojke Betty jedno je od najdojmljivijih djela francuske kinematografije osamdesetih godina. Betty Blue bio je treći film Jeana-Jacquesa Beineixa, koji je umjetnički kredibilitet stekao filmovima Diva i Mjesec u slivniku.

 

EMMANUELLE (1974.)

Film opisuje seksualne avanture glavnog lika — lijepe mlade Francuskinje Emmanuelle (Sylvia Kristel), mlade manekenke koja dolazi u Bangkok kako bi se pridružila suprugu. On radi u francuskoj ambasadi, uživajući sve blagodati koje diplomatija pruža, dok ga opslužuju vijerne sluge. Emmanuella voli supruga jer je mnogo toga naučio, a on nju jer je dobra učenica, uvijek spremna za akciju. Oboje tolerišu vanbračne afere, on čak podstiče Emmanuellu u tome uvodeći je u svijet seksualne ekstaze kakav nije mogla ni zamisliti.

 

THE LOVER (1992.)

Jane March igra glavnu žensku ulogu, režiju je radio Jean-Jacques Annaud po istoimenom romanu Marguerite Duras.

 

THE DREAMERS (2003.)

Bilm čuvenog Bernarda Bertoluccija, koji se, nakon Posljednjeg tanga, ponovo vraća Parizu. Erotska drama dešava se u kući blizanaca Isabelle i Tea u koju, dok su im roditelji odsutni, njih dvoje pozivaju mladog Amerikanca Matthewa. Izvan kuće je ‘68. i pobuna studenata u Parizu – savršena pozadina za erotske igre koje se dešavaju unutra.

 

ANGEL HEART (1987.)

Anđeosko srce je smješteno u pedesete godine prošlog vijeka. Ekscentrični Louis Cyphre (Robert DeNiro) unajmljuje privatnog detektiva Harrja Angela (Mickey Rourke) kako bi ušao u trag nestalom pjevaču Johnnyju Favoriteu s kojim ima nesređene račune. Angela istraga vodi u močvarnu Louisianu i New Orleans gdje traži ljude koji bi mogli znati nešto više o lokaciji nestalog. Posebno je uznemirujuć podatak da apsolutno svi sa kojima Angel razgovara završe mrtvi nekoliko dana kasnije. Naposljetku dolazi do zanosne voodo svećenice (Lisa Bonet) s kojom se upušta u ne baš poslovni odnos.

 

LA REINE MARGOT (1994.)

Da bi se ostvarilo primirje u vjerskim ratovima opterećenoj Francuskoj, Katarina Medici (V. Lisi) zapovijedi vjenčanje kalvinističkoga navarskoga kralja Henrija (D. Auteuil) i svoje kćeri Margot (I. Adjani), sestre francuskoga kralja Charlesa IX. (J.-H. Anglade). Margot ne podnosi priprostoga supruga te se upusti u ljubavnu vezu s kalvinističkim plemićem La Moleom (V. Perez). Nakon pokolja kalvinista u Bartolomejskoj noći, odluči sve učiniti da, uz supruga, spasi i ljubavnika, što će samo rasplamsati njihovu ljubav…

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Je li Aida Bukva ovaj put stvarno pretjerala?