Anur Hadžiomerspahić: Izložba nagrađenih radova

U povodu dvadeset godina kreativnog rada Anura Hadžiomerspahića, Galerija Collegium artisticum organizira i predstavlja izložbu Anur Hadžiomerspahić – nagrađeni radovi, koja će biti otvorena u četvrtak, 14. jula, u 19:00 sati.

 

Izložba radova iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga kojima su dodjeljena najviša internacionalna i bh. priznanja, uvrštena je u program XXI Festivala Baščaršijske noći. Izložbu će otvoriti kustosica Galerije Collegium artisticum Sanela Nuhanović, prof. dr. Ibrahim Krzović i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Mirvad Kurić.

 

Anur Hadziomerspahic - Izlozba nagradjenih radova

 

Generalni koncept ove izložbe usmjeren je ka javnom predstavljanju činjenice da je umjetnik i dizajner iz Sarajeva i BiH i docent na predmetu Grafički i multimedijalni dizajn Američkog univerzitetea u BiH, Anur Hadžiomerspahić, zaslužio i osvojio najviša internacionalna priznanja za radove iz oblasti grafičkog dizajna i advertisinga koji, postavljeni na ovoj izložbi, veoma jasno ilustruju njegov dvodecenijski kreativni put.

 

Anur Hadžiomerspahić
Anur Hadžiomerspahić

Od svih značajnih nagrada i priznanja koja su Anuru Hadžiomerspahiću dodjeljena za njegove ostvarene umjetničke projekte koji će na ovoj izložbi biti predstavljeni, dva imaju poseban i uistinu najveći internacionalni ugled: priznanje pobjednika najznačajnijeg internacionalnog festivala advertisinga i grafičkog dizajna, Epica Award u Parizu, za reklamnu kampanju Iscraemeco Računaj na mene, i uvrštavanje serije apel plakata umjetničkog projekta Human Condition u Centralnu izložbu Venecijanskog bijenala, pod nazivom Plateau of Humankind, čiji je kreator i selektor bio jedan od najpoznatijih kritičara umjetnosti savremenog doba Harald Szeemann.

 

Edo Majka - Balkansko a nase Edo Majka stigo cumur homohomini lumen elektroprivreda bih Iscraemeco 3 Iscraemeco Kula od karata kvartet za kraj vremena SONEMUS HUMAN CONDITION HORIZ Letu stuke HUMAN CONDITION HORIZ No Limit PING reklamna kampanja POSTCARD QXP 4,0 nuovo Sa pivara Sirbegovic VF HUMAN CONDITION HORIZ

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Human Rias s EXIT festivalom pokrenuo projekt za podršku ženskim pravima u Iranu