ARTEZ naslikao novi mural u Španiji

Street art umjetnik, Artez, bio je tokom DesOrdes festivala u Ordesu u Španiji i tom prilikom je naslikao novi mural – Silencio.

 

– Često, kada osjećaji i tijelo progovore, riječi postaju suvišne, jer razgovor nastavlja, ne s drugom osobom, nego sa samim sobom. Zamišljeni dijalozi su obično pretjerani, nisu temeljeni na činjenicama i na neki način su apsurdni. Pokušaj predviđanja onoga što druga osoba misli, zamišljanje svojih postupaka, kreiranje scenarija u glavi, razgovaranje s njima bez ijedne riječi, slušanje vlastitih misli koje dolaze iz njihovih usta i krađa njihove slobode govora i misli, a sve u tišini koja je sve osim tiha. Sljedeći put kad se uhvatite kako to radite, nabavite sebi ručnu lutku i izrazite se – dobro će vam doći i nadam se da ćete izazvati osmijeh ili dva od osobe s kojom biste trebali razgovarati, kaže umjetnik Artez.

 

Artez_Silencio_Ordes_Spain_2019_05_mini

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Magija finske predstave ODLAZAK