ARTEZ naslikao novi mural u Španiji

Street art umjetnik, Artez, bio je tokom DesOrdes festivala u Ordesu u Španiji i tom prilikom je naslikao novi mural – Silencio.

 

– Često, kada osjećaji i tijelo progovore, riječi postaju suvišne, jer razgovor nastavlja, ne s drugom osobom, nego sa samim sobom. Zamišljeni dijalozi su obično pretjerani, nisu temeljeni na činjenicama i na neki način su apsurdni. Pokušaj predviđanja onoga što druga osoba misli, zamišljanje svojih postupaka, kreiranje scenarija u glavi, razgovaranje s njima bez ijedne riječi, slušanje vlastitih misli koje dolaze iz njihovih usta i krađa njihove slobode govora i misli, a sve u tišini koja je sve osim tiha. Sljedeći put kad se uhvatite kako to radite, nabavite sebi ručnu lutku i izrazite se – dobro će vam doći i nadam se da ćete izazvati osmijeh ili dva od osobe s kojom biste trebali razgovarati, kaže umjetnik Artez.

 

Artez_Silencio_Ordes_Spain_2019_05_mini

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Maje Milinković predstavila novi album KAFTAN D’ALMA