Indigo i Victoria String Orchestra: Predstavljen video spot za pjesmu Victoria

Datum objave
24/06/2021
fotografije
Sulejman Omerbašić
video
Mario Ilić

Da elektronska muzika može biti i više od toga, ovih dana nam dokazuje domaći producent Indigo, postavljajući nove standarde produkcije i inovativnosti na domaćoj sceni. Tako je danas objavljen prvi video segment sa audiovizuelnog performansa, održanog ranije ovog mjeseca. Video za numeru Victoria samo je dio događaja Red Bull Symphonic, na kojem je ovaj umjetnik svoje elektronske kompozicije izveo uz pomoć 18 gudačkih instrumentalista, te na taj način uveo zvuk simfonije u klupski ambijent.

 

Simfonijska verzija Victorie pod dirigentskom palicom Tonija Toplana, donosi emotivno i skoro kinematsko iskustvo, u audiovizuelnoj igri koja ne ostavlja ravnodušnim nijednog ljubitelja muzike. Sarajevski umjetnik Enis Čišić bio je zadužen za impresivne video i svjetlosne efekte, a direktor fotografije je talentovani Mario Ilić.

Kompletan album Indigo – Victoria može se poslušati na svim online servisima, a najavljen je i skori izlazak simfonijskih verzija nekoliko kompozicija. Ukoliko uživo želite poslušati Indiga i Victoria String Orchestra,  to možete učiniti u petak 25. juna u 16h na platou preko puta sarajevske Vijećnice. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Elmi Hašimbegović dodijeljen Orden viteza umjetnosti i književnosti