Predstava NIGDJE NIKOG NEMAM ponovo na sceni SARTRa

Release Date
03/03/2022
fotografije
Velija Hasanbegović

Predstava Nigdje nikog nemam po tekstu Edwarda Bonda, a u režiji Albana Ukaja, nakon dužeg vremena, ponovo će se odigrati na sceni SARTR-a,  u petak i subotu,  4. i 5 marta sa početkom u 20 sati. Predstava je nastala u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja Kontakt.

U predstavi učestvuju glumci Snežana Bogićević, Jasenko Pašić i Alban Ukaj te muzički dvojac Basheskia & Edward EQ. Dramaturgiju predstave  potpisuje Bojana Vidosavljević, muziku Basheskia& Edward EQ, scenografiju Mirna Ler , kostimografiju Lena Samardžić, video Emina Kujundžić, dizajn Đorđe Jovanović, a fotografiju Velija Hasanbegović.

Radnja drame Nigdje nikog nemam postavljena je u postapokaliptično društvo gdje su emocije, sjećanja i empatija zabranjene. Autorski tim fokus predstave usmjerava na negiranje genocida, kolektivnu krivicu, veličanje ratnih zločinaca i odbijanje suočavanja sa prošlošću.

U skladu sa propisima, broj mjesta je ograničen. Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti pozivom na broj  033 664 070  ili slanjem poruke u inbox Facebook pagea.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.