Ginza Shiseido: Intenzivan, nježan, snažan, mudar i strastven miris

Release Date
21/04/2021
fotografije
Shiseido
tekst
FBL

Ginza je nova mirisna nota korjenima vezana za Japan i blisko povezana sa historijom Shiseida. Predstavlja savršen balans između snage i ženstvenosti. Cvjetni buket ojačan je oštrinom drveta, dok nježne i blistave latice balansiraju snagu pačulija, sandalovine i hinoki drveta.

 

 

Više od mirisa, nova paradigma. Ginza poziva žene da izraze svoju ženstvenost u svim njezinim različitim apektima i kontrastima. Ginza njeguje njihovu senzualnost i samopouzdanje. Miris je rođen iz susreta kontrasta, umjetnosti kojom Shiseido vlada do savršenstva. Jedinstven način korištenja tradicije i vođenja prema najvećem obliku modernosti.

Dok se na Zapadu mirisi smatraju alatom zavođenja, u Japanu poprimaju osobniju i duhovniju dimenziju. Samuraji su koristili miris i tamjane tokom Kodo ceremonije kako bi se ohrabrili, mirisi su trebali da im oslobode unutarnju snagu. Shiseido predstavlja Ginzu kao miris koji pojačava najživlje i najsnažnije aspekte ženstvenosti. Intenzivan, nježan, ali snažan, mudar i strastven.

 

 

Miris su kreirale Karine Dubreuil i Maïa Lernout iz japanske kompanije Tagasako. Savršena alkemija postignuta je prirodnom elegancijom cvijeća i moći svetih šuma. Suptilna referenca na drevni ritual Kodo, u kojem su sudionici osluškivali mirise šume kako bi pročistili svoje tijelo i duh. Ova jedinstvena dualnost potpis je jedinstvene aure ovog mirisa.

 

 

Dizajner Constance Guisset, tvorac slavnih Vertigo svjetiljki dizajnirao je bocu Ginze. Ružičasti miris smješten je u staklenu bocu u koju uranja crni dagger kako bi ojačao njegovu moć. Poetska referenca na Samurajev arsenal, ovaj  bodež zaranja izravno u miris kao podsjetnik ženama na unutarnju snagu koju posjeduju.

Zaštitno lice je karizmatični model, Elitzabeth Davison. Između Elizabeth i visećih latica se otvara dugovni dijalog. Nakon naklona, ona pleše oko cvijeća, a latice pozdravljene njenom unutrašnjom snagom počnu cvjetati dajući joj svoju energiju, ženstvenost i moć.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Women’secret predstavlja dvije nove maglice za tijelo