Ginza Shiseido: Intenzivan, nježan, snažan, mudar i strastven miris

Release Date
21/04/2021
fotografije
Shiseido
tekst
FBL

Ginza je nova mirisna nota korjenima vezana za Japan i blisko povezana sa historijom Shiseida. Predstavlja savršen balans između snage i ženstvenosti. Cvjetni buket ojačan je oštrinom drveta, dok nježne i blistave latice balansiraju snagu pačulija, sandalovine i hinoki drveta.

 

 

Više od mirisa, nova paradigma. Ginza poziva žene da izraze svoju ženstvenost u svim njezinim različitim apektima i kontrastima. Ginza njeguje njihovu senzualnost i samopouzdanje. Miris je rođen iz susreta kontrasta, umjetnosti kojom Shiseido vlada do savršenstva. Jedinstven način korištenja tradicije i vođenja prema najvećem obliku modernosti.

Dok se na Zapadu mirisi smatraju alatom zavođenja, u Japanu poprimaju osobniju i duhovniju dimenziju. Samuraji su koristili miris i tamjane tokom Kodo ceremonije kako bi se ohrabrili, mirisi su trebali da im oslobode unutarnju snagu. Shiseido predstavlja Ginzu kao miris koji pojačava najživlje i najsnažnije aspekte ženstvenosti. Intenzivan, nježan, ali snažan, mudar i strastven.

 

 

Miris su kreirale Karine Dubreuil i Maïa Lernout iz japanske kompanije Tagasako. Savršena alkemija postignuta je prirodnom elegancijom cvijeća i moći svetih šuma. Suptilna referenca na drevni ritual Kodo, u kojem su sudionici osluškivali mirise šume kako bi pročistili svoje tijelo i duh. Ova jedinstvena dualnost potpis je jedinstvene aure ovog mirisa.

 

 

Dizajner Constance Guisset, tvorac slavnih Vertigo svjetiljki dizajnirao je bocu Ginze. Ružičasti miris smješten je u staklenu bocu u koju uranja crni dagger kako bi ojačao njegovu moć. Poetska referenca na Samurajev arsenal, ovaj  bodež zaranja izravno u miris kao podsjetnik ženama na unutarnju snagu koju posjeduju.

Zaštitno lice je karizmatični model, Elitzabeth Davison. Između Elizabeth i visećih latica se otvara dugovni dijalog. Nakon naklona, ona pleše oko cvijeća, a latice pozdravljene njenom unutrašnjom snagom počnu cvjetati dajući joj svoju energiju, ženstvenost i moć.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.