Allyson Felix oborila rekord Usaina Bolta

Prije samo deset mjeseci Allyson Felix, jedna od najpoznatijih svjetskih atletičarki, rodila je kćerkicu, a sada je oborila svjetski rekord. Na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi sudjelovala je u mješovitoj utrci 4 x 400 metara. Američki tim ne samo da je osvojio zlatnu medalju, već se Allyson upisala u historiju. Postala je jedina sportašica koja je na svjetskim prvenstvima osvojila 12 zlatnih medalja, čime je nadmašila rekord koji je držao Usain Bolt.

 

https://instagram.com/p/B3Cy1EcnYAm/

 

Zbog preeklampsije koja joj je dijagnosticirana u trudnoći u studenom 2018. podvrgnuta je hitnom carskom rezu i u 32. sedmici trudnoće je rodila djevojčicu.

 

– Ako se i vratim sportu, i ako ne bude isto, ako ne uspijem peti put sudjelovati na Olimpijskim igrama, znat ću da sam se borila, da sam bila odlučna i dala sve od sebe. Ako ne prođe onako kako sam zamislila u glavi, to je u redu. Moram pokušati jer sam takva osoba, izjavila je u decembru prošle godine za ESPN.

 

 

Ne samo da ide na Olimpijske igre, već je ovim posljednjim uspjehom i obaranjem svjetskog rekorda dokazala da je sve moguće.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Savjeti i preporuke oko prehrane tokom izolacije i pandemije zbog koronavirusa