Allyson Felix oborila rekord Usaina Bolta

Prije samo deset mjeseci Allyson Felix, jedna od najpoznatijih svjetskih atletičarki, rodila je kćerkicu, a sada je oborila svjetski rekord. Na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Dohi sudjelovala je u mješovitoj utrci 4 x 400 metara. Američki tim ne samo da je osvojio zlatnu medalju, već se Allyson upisala u historiju. Postala je jedina sportašica koja je na svjetskim prvenstvima osvojila 12 zlatnih medalja, čime je nadmašila rekord koji je držao Usain Bolt.

 

https://instagram.com/p/B3Cy1EcnYAm/

 

Zbog preeklampsije koja joj je dijagnosticirana u trudnoći u studenom 2018. podvrgnuta je hitnom carskom rezu i u 32. sedmici trudnoće je rodila djevojčicu.

 

– Ako se i vratim sportu, i ako ne bude isto, ako ne uspijem peti put sudjelovati na Olimpijskim igrama, znat ću da sam se borila, da sam bila odlučna i dala sve od sebe. Ako ne prođe onako kako sam zamislila u glavi, to je u redu. Moram pokušati jer sam takva osoba, izjavila je u decembru prošle godine za ESPN.

 

 

Ne samo da ide na Olimpijske igre, već je ovim posljednjim uspjehom i obaranjem svjetskog rekorda dokazala da je sve moguće.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ovako izgleda seks iza MRT skenera