Daft Punk, zbogom i hvala!

Pariški dvojac Guy de Homem – Christo i Thomas Bangalter, poznatiji kao Daft Punk, koji je oduševljavao elektronskom muzikom, objavili su da je došao kraj nakon gotovo tri desetljeća na sceni. Napravili su neke od najvećih dance i pop hitova, a publiku su oduševljavali od 1993. godine.

Kako prenosi NME, Daft Punk, za koji se smatra da je jedan od najuticajnijih sastava u elektronskoj muzici svih vremena, potvrdio je ovu odluku u video snimku Epilog, koji traje osam minuta.

U isječku se vidi francuski dvojac koji šeće pustinjom sa zaštitnim kacigama i jaknama. Jedan od njih skine jaknu i otkrije paket na leđima koji odbrojava i eksplodira. Drugi se udaljava i to je to. Dugogodišnji publicist Daft Punka vijest je potvrdio u više medija, no nije otkrio razloge raspada.

Daft Punk su činili Guy-Manuel de Homem-Christo i Thomas Bangalter, a osnovali su ga u Parizu 1993. godine. Projekt je promijenio i revolucionizirao zvuk elektronske plesne muzike. Proboj su doživjeli 1997. godine izdavanjem albuma Homework koji je uključivao singlove All Around the World i Da Funk. Singlovi poput Harder, Better, Faster, Stronger (kojeg je kasnije semplirao i Kanye West) i One More Time transformirali su ih u međunarodno poznate zvijezde. Njihov nezaboravni set na Coachelli 2006. godine i dalje se gleda kao mjerilo festivalskog bastupa na razini. Posljednji album dvojca stigao je 2013. godine s Random Access Memories. Na albumu su bili singlovi Get Lucky i Lose Yourself To Dance s Pharrellom Williamsom, kao i Instant Crush s Julianom Casablancasom. Album je nagrađen za album godine, najbolji album elektronske muzikee te za najbolji inženjering zvuka albuma neklasične muzike na Grammyjima 2014. godine. Novije saradnje imali su s The Weekndom na pjesmama Starboy i I Feel It Coming.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Nova Nordic Mood kolekcija vraća sklad i mir