10 stvari koje morate znati o maskari

Maskara je poznata još od 4 000. godine prije nove ere. Koristila ju je Kleopatra, kao i žene koje su živjele u doba antičke Grčke i u Rimskom carstvu. Spominje se u Bibliji i predstavlja najpopularniji make-up proizvod na svijetu, ali baš kad ste pomislili da znate sve o maskari, shvatili smo da ima još mnogo toga što se može preispitati, pa stoga predstavljamo 10 stvari koje biste trebali znati.

 

 

1. Mijenjajte maskaru svaka 3 mjeseca_Trebala biste reći zbogom svojoj maskari svaka 3 mjeseca. Iako ne izgleda kao da je spremna za bacanje, mogu se razviti bakterije u bočici, koje nikako ne želite u blizini očiju!

 

 

2. Maskara se suši. To je dobra stvar_Svaka maskara se suši. Ovo nema nikakve veze s cijenom ili kvalitetom. Formule su takve da se brzo suše na trepavicama, pa će se podjednako brzo osušiti i u bočici. Neki proizvođači pokušavaju produžiti trajanje formule dodajući razne hemikalije. Izbegavaj takve maskare zato što nisu dobre za tvoje oči.

 

 

evo-mascara-05-041713

 

3. Voda neće pomoći_Neke žene pokušavaju produžiti trajanje omiljene maskare dodajući vodu u bočicu. Druga poznata metoda je dodavanje parfema ili čistog alkohola. Drage dame, želimo vam pojasniti jednu stvar – ovo sigurno ne pomaže i može čak biti opasno.

 

4. Jedna formula ne odgovara uvijek svima_Ne bi vjerovala koliki broj žena koristi maskaru koja im ne odgovara. Ako imaš male i kratke trepavice, potraži formulu koja ih produžava. Imaš duge i tanke trepavice? Volumen je pravi izbor za tebe. Ako tražiš univerzalan savjet, uvijek možeš isprobati neku laganu formulu, pošto je ovo siguran znak dobre maskare.

 

maskara

 

5. Nanesite maskaru i na vrhove trepavica_Pored savršene boje i maksimalne definicije trepavica, nemoj zaboraviti nanijeti maskaru i na vrhove trepavica. Nakon što nanesete sloj na korijen trepavica, jednostavno zatvorite oči i nanesite maskaru četkicom na vrhove otklanjajući tako grudvice i ističući boju.

 

 

6. Ne stavljajte veliku količinu maskare na četkicu_Sve smo barem jednom učinile ovu pogrešku, ali ovo nažalost otežava ravnomjerno nanošenje formule na trepavice i propušta zrak u bočicu. Taj dodatan zrak stvara grudvice koje se prenose na trepavice.

 

 

7. Više slojeva nije najbolji izbor_Stavljanje više slojeva maskare je pravi recept za katastrofu. Većina maskara je namijenjena nanošenju u jednom ili maksimalno dva sloja. Maskara se suši veoma brzo, pa što više slojeva naneseš to su veće šanse da će se trepavice sljepiti i da će se stvoriti grudvice.

 

maskara-3

 

 

8. Maskara u boji je prava stvar!_Plava, ljubičasta, zelena maskara će biti najmoderniji detalji ovog ljeta i proljeća. Nemojte se obeshrabriti ako ne volite eksperimentisati s bojama. Ako su cijele trepavice u plavoj boji previše za vas, probajte obojiti samo vrhove. Bit ćete oduševljeni efektom.

 

 

9. Maskara će vizualno podići tvoje lice_Kada stavljate maskaru ujedno i vizualno podižete lice bez operacije. Maskara pruža očima definiciju i ističe ih, obrazi djeluju podignutije nego prije, a ten izgleda svjetlije u samo jednom potezu četkicom. Ne kažemo da se trebate osloniti samo na maskaru kako biste izgledali mlađe, ali ona će sigurno pomoći.

 

 

10. Reciklirajte maskaru_I dalje podržavamo tezu da maskaru trebate mijenjati svaka 3 mjeseca, ali to ne znači da je poslije toga potpuno neupotrebljiva. Možete, na primjer, očistiti četkicu dječjim šamponom i koristiti je kao češljić za obrve. Nijedan profesionalni dodatak neće to učiniti bolje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Živost Tokija u novoj limitiranoj mark. Oh So Tokyo make-up kolekciji