10 stvari koje morate znati o maskari

Maskara je poznata još od 4 000. godine prije nove ere. Koristila ju je Kleopatra, kao i žene koje su živjele u doba antičke Grčke i u Rimskom carstvu. Spominje se u Bibliji i predstavlja najpopularniji make-up proizvod na svijetu, ali baš kad ste pomislili da znate sve o maskari, shvatili smo da ima još mnogo toga što se može preispitati, pa stoga predstavljamo 10 stvari koje biste trebali znati.

 

 

1. Mijenjajte maskaru svaka 3 mjeseca_Trebala biste reći zbogom svojoj maskari svaka 3 mjeseca. Iako ne izgleda kao da je spremna za bacanje, mogu se razviti bakterije u bočici, koje nikako ne želite u blizini očiju!

 

 

2. Maskara se suši. To je dobra stvar_Svaka maskara se suši. Ovo nema nikakve veze s cijenom ili kvalitetom. Formule su takve da se brzo suše na trepavicama, pa će se podjednako brzo osušiti i u bočici. Neki proizvođači pokušavaju produžiti trajanje formule dodajući razne hemikalije. Izbegavaj takve maskare zato što nisu dobre za tvoje oči.

 

 

evo-mascara-05-041713

 

3. Voda neće pomoći_Neke žene pokušavaju produžiti trajanje omiljene maskare dodajući vodu u bočicu. Druga poznata metoda je dodavanje parfema ili čistog alkohola. Drage dame, želimo vam pojasniti jednu stvar – ovo sigurno ne pomaže i može čak biti opasno.

 

4. Jedna formula ne odgovara uvijek svima_Ne bi vjerovala koliki broj žena koristi maskaru koja im ne odgovara. Ako imaš male i kratke trepavice, potraži formulu koja ih produžava. Imaš duge i tanke trepavice? Volumen je pravi izbor za tebe. Ako tražiš univerzalan savjet, uvijek možeš isprobati neku laganu formulu, pošto je ovo siguran znak dobre maskare.

 

maskara

 

5. Nanesite maskaru i na vrhove trepavica_Pored savršene boje i maksimalne definicije trepavica, nemoj zaboraviti nanijeti maskaru i na vrhove trepavica. Nakon što nanesete sloj na korijen trepavica, jednostavno zatvorite oči i nanesite maskaru četkicom na vrhove otklanjajući tako grudvice i ističući boju.

 

 

6. Ne stavljajte veliku količinu maskare na četkicu_Sve smo barem jednom učinile ovu pogrešku, ali ovo nažalost otežava ravnomjerno nanošenje formule na trepavice i propušta zrak u bočicu. Taj dodatan zrak stvara grudvice koje se prenose na trepavice.

 

 

7. Više slojeva nije najbolji izbor_Stavljanje više slojeva maskare je pravi recept za katastrofu. Većina maskara je namijenjena nanošenju u jednom ili maksimalno dva sloja. Maskara se suši veoma brzo, pa što više slojeva naneseš to su veće šanse da će se trepavice sljepiti i da će se stvoriti grudvice.

 

maskara-3

 

 

8. Maskara u boji je prava stvar!_Plava, ljubičasta, zelena maskara će biti najmoderniji detalji ovog ljeta i proljeća. Nemojte se obeshrabriti ako ne volite eksperimentisati s bojama. Ako su cijele trepavice u plavoj boji previše za vas, probajte obojiti samo vrhove. Bit ćete oduševljeni efektom.

 

 

9. Maskara će vizualno podići tvoje lice_Kada stavljate maskaru ujedno i vizualno podižete lice bez operacije. Maskara pruža očima definiciju i ističe ih, obrazi djeluju podignutije nego prije, a ten izgleda svjetlije u samo jednom potezu četkicom. Ne kažemo da se trebate osloniti samo na maskaru kako biste izgledali mlađe, ali ona će sigurno pomoći.

 

 

10. Reciklirajte maskaru_I dalje podržavamo tezu da maskaru trebate mijenjati svaka 3 mjeseca, ali to ne znači da je poslije toga potpuno neupotrebljiva. Možete, na primjer, očistiti četkicu dječjim šamponom i koristiti je kao češljić za obrve. Nijedan profesionalni dodatak neće to učiniti bolje.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Dior Homme EDT is your man