DŽaaks, oversized torbe koje želimo imati

Ivana Radić je slikarica iz Mostara, završila je likovnu akademiju i kako kaže, od kad zna za sebe bavi se lutkarstvom, pa je to čini više lutkaricom nego slikaricom. Osim toga njeno ime stoji iza brenda Džaaks, predivnih, maštovitih torbi sa zanimljivim detaljima.

– Osim što sam lutkarica i mama sam jednoj Dunji. Kako to obično biva, kad sam postala mama, poželjela sam si dokazati da mogu biti više nego što sam do tada bila pa sam tako postala i dizajnerica dječjih ruksaka. Nazvala sam ih Džaaks – obični starinski džakovi sa neobičnim dječjim motivima na sebi. Dakle, isprva je Džaaks bio iključivo dječji brend, međutim kad sam shvatila da dječje ruksake nose mame i kad su te iste mame poželjele vlastite Džakove odlučila sam proširiti asortiman. Danas Džakove nose i mame i djeca i poneki tata, a nose ih ih one koje nisu mame, kaže nam Ivana.

 

dzaaks (2)

 

Osim što su se razgranali po cijelom rodbinskom stablu, s vremenom su dobili na kvaliteti i sada ih izrađujem od čvrstih i izdržljivih sintetičkih materijala i spremni su za bacanje, vješanje, stavljanje na pod, trpanje stvari i traženje ključeva po njima. Od prvog Dunjinog petrolej zelenog s jazavčarem do danas, Džaakovi su doživjeli metamorfozu, jedino što se nije promijenilo je stara mamina Paff mašina koja me i sada služi, baš kao i ja nju, jednako kao i prvog dana kad sam stavila nogu na pedalu, priča Ivana.

 

dzaaks (4)

 

Pored izloženih, Ivana izrađujem Džaakove i po narudžbi. Različitih dimenzija i boja. Sa omiljenim likovima iz crtića i knjiga, sa slovima, brojevima, dječjim imenima, sa replikama dječjih crteža. I sa svime što ste u stanju nositi na svojim leđima.

 

dzaaks (1)

 

Kad je postala mama nastalu i ilustracije Mater, crtice o svakodnevnici jedne majke.

U međuvremenu je nastala i Mater i to ne u momentu kad sam postala mater, tada vlada sreća koju želiš zadržati za sebe. Mater je nastala u momentu kad sam prvu put dobila nožicom u glavu. Niko me nikad prije nije udario nogom u glavu dok sam spavala i htjela sam to reći svima. Sve što je Mater, to se dogodilo i događa se dan danas, pretpostavljam da će mi biti vječna inspiracija. Tako je to valjda kad si mater, kaže Ivana.

 

mater 2

 

Džaaks možete naručiti putem Facebook stranice Džaaks, a ilustrirane avanture jedne mame pratite putem pagea Mater

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje FBLstyle kombinacije ove sedmice