Goethe Goes Green

GOETHE GOES GREEN: Otvorena scena za održivost

Release Date
05/05/2022
fotografija
Pixabay

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine raspisuje javni poziv za predstavljanje najboljih projektnih ideja sa fokusom na održivi razvoj u Bosni i Hercegovini.

Pod motom GOETHE GOES GREEN, Goethe-Institut i Café Goethe by Kawa 4. juna 2022. organizuju Dan aktivnosti za održivost u Goethe-Institutu.

U okviru Dana aktivnosti za održivost posjetioci mogu učestvovati na radionicama i prezentacijama, pogledati sajam održivosti i izložbu o 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG17), a na kraju cjelodnevnog programa svi zainteresirani mogu na Otvorenoj sceni predstaviti svoje ideje i razmišljanja o jačanju održivosti u Bosni i Hercegovini.

 

Prijavi se!

Tim povodom Goethe-Institut raspisuje javni poziv za projektne ideje koje za cilj imaju poboljšanje i unapređenje održivosti i održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 23. maja 18:00 sati (po srednjeevropskom vremenu) tako što će poslati kratki video o svojoj projektnoj ideji (snimljenim mobilnim telefonom u trajanju od maks. 2-3 minute) na bosanskom jeziku, postaviti na WeTransfer i poslati kao link putem e-maila na info-sarajevo@goethe.de.

Od svih pristiglih ideja 8-10 njih bit će odabrano za petominutno predstavljanje na Otvorenoj sceni pred publikom i stručnim žirijem.  Pet najinovativnijih projektnih ideja osvojit će glavne nagrade.

Glavne nagrade:

– E-skuter

– City-Bike

– Saksija za začinsko bilje

– Vaučer za organske proizvode u vrijednosti od 150 KM

– Vaučer za restoran BistroZdravo (za 2-3 osobe) u vrijednosti od 100 KM

– Svi ostali učesnici dobiće vaučere za knjige na temu održivosti od izdavačke kuće   Buybook i poklon set za održivost Goethe-Instituta.

Više o konkursu, uslovima učešća i ciljevim održivog razvoja Ujedinjenih naroda možete naći na stranici Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine (www.goethe.de/bih).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Billain, internacionalni producent sa bh. adresom nastupa na EXIT-u