Goethe Goes Green

GOETHE GOES GREEN: Otvorena scena za održivost

Release Date
05/05/2022
fotografija
Pixabay

Goethe-Institut Bosne i Hercegovine raspisuje javni poziv za predstavljanje najboljih projektnih ideja sa fokusom na održivi razvoj u Bosni i Hercegovini.

Pod motom GOETHE GOES GREEN, Goethe-Institut i Café Goethe by Kawa 4. juna 2022. organizuju Dan aktivnosti za održivost u Goethe-Institutu.

U okviru Dana aktivnosti za održivost posjetioci mogu učestvovati na radionicama i prezentacijama, pogledati sajam održivosti i izložbu o 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG17), a na kraju cjelodnevnog programa svi zainteresirani mogu na Otvorenoj sceni predstaviti svoje ideje i razmišljanja o jačanju održivosti u Bosni i Hercegovini.

 

Prijavi se!

Tim povodom Goethe-Institut raspisuje javni poziv za projektne ideje koje za cilj imaju poboljšanje i unapređenje održivosti i održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Svi zainteresovani se mogu prijaviti do 23. maja 18:00 sati (po srednjeevropskom vremenu) tako što će poslati kratki video o svojoj projektnoj ideji (snimljenim mobilnim telefonom u trajanju od maks. 2-3 minute) na bosanskom jeziku, postaviti na WeTransfer i poslati kao link putem e-maila na info-sarajevo@goethe.de.

Od svih pristiglih ideja 8-10 njih bit će odabrano za petominutno predstavljanje na Otvorenoj sceni pred publikom i stručnim žirijem.  Pet najinovativnijih projektnih ideja osvojit će glavne nagrade.

Glavne nagrade:

– E-skuter

– City-Bike

– Saksija za začinsko bilje

– Vaučer za organske proizvode u vrijednosti od 150 KM

– Vaučer za restoran BistroZdravo (za 2-3 osobe) u vrijednosti od 100 KM

– Svi ostali učesnici dobiće vaučere za knjige na temu održivosti od izdavačke kuće   Buybook i poklon set za održivost Goethe-Instituta.

Više o konkursu, uslovima učešća i ciljevim održivog razvoja Ujedinjenih naroda možete naći na stranici Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine (www.goethe.de/bih).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.