Casey Cadwallader i Ann Sofie Johansson
Casey Cadwallader i Ann Sofie Johansson

H&M x Mugler: Kolekcija koju niko nije očekivao

Release Date
23/02/2023

H&M nastavlja saradnju s velikim dizajnerskim imenima, pa je tako u srijedu (22.2.2023) najavio udruživanje snaga s pariskom modnom kućom Mugler. Mugler H&M kolekcija, čiji je idejni tvorac kreativni direktor kuće Casey Cadwallader, obuhvatit će jedinstven i živahan Mugler duh. Kolekcija će biti dostupna online i u odabranim prodavnicama na proljeće 2023.

Modnu kuću je 1974. godine osnovao Thierry Mugler i svoj je procvat doživjela u ’80-im i ranim ’90-im, dok je zadnjih godina doživjela novi zamah zahvaljujući snažnim kolekcijama i spektaklima na modnim pistama Caseyja Cadwalladera, umjetničkog direktora modne kuće od 2017. godine.

Iz H&M-a su poručili da će ova kolekcija sažeti jedinstveni i živahni duh Muglera, čime će njegova glamurozna i seksepilna estetika dopreti do šire publike.

H&M-ova historija saradnje sa poznatim dizajnerima je legendarna i pionirska. Skoro dvije decenije, H&M demokratizuje visoku modu nudeći globalnoj publici priliku da poseduje posebne komade vrhunskih dizajnera.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.