HARAM CLOTHING – spoj zodijaka, geometrije, mitologije i muzike

Haram clothing je novi sarajevski streetwear brand nastao u satima druženja dvoje najboljih prijatelja, Harisa Jašarevića i Ene Kukić. Brend je inspirian stvarima koje inače inspiriraju ovaj dvojac: zodijak, geometrija, mitologija i muzika.

 

ELD_8428

 

U čitavom procesu nastanka veliku ulogu imali su i njihovi prijatelji, što je doprinijelo kvalitetnijem finalnom proizvodu.

 

– Kolekcija se sastoji od 12 majica, po jedna za svaki horoskopski znak. Svaka majica dolazi u pripadajućoj tegli, sa nekoliko različitih stickera sa logotipom i emblemom, te stickera sa “sastojcima” za svaki pojedinačni znak. Prvu majicu je dobila synthpop zvijezda Molly Nilsson na svom gostovanju u Sarajevu, i njena odlična reakcija bila je vjetar u leđa u daljem radu, rekli su nam tvorci brenda Haram clothing.

 

molly

A, zašto Haram clothing …

 

– Ime je zapravo akronim stvari koje predstavljaju nas, a kao što znate riječ haram na arapskom simbolizuje nešto zabranjeno, pa smo na kraju dobili jedno snažno i upečatljivo ime, objasnili su nam.

 

Prodaja kreće 1. septembra putem njihove Facebook stranice, a cijena majica će biti od 30 KM i više.

 

– Cijena je prilagođena realnom stanju ljudi kod nas koji bi voljeli nositi dobro dizajnirane majice, a od oktobra će svakog mjeseca na sniženju od 30% biti ona majica čiji je horoskopski znak aktuelan, što ih čini savršenim rođendanskim poklonom, rekla je Ena.

 

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_V3c5GFr-X4[/youtube]

 

 

Sutra nas već očekuje prvi editorijal snimljen u memorijalnom centru na Vracama u Sarajevu, čekirajte ga na Facebook stranici. Osim FB Haram clothing možete pratiti i putem Instagrama.

 

ELD_8383 ELD_8588

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Bend Pajperov smijeh objavio spot u saradnji sa mladom vizuelnom umjetnicom Tajanom Dedić Starović