Look dana: Mirha Pjanić

fotografija
Vladan Gavrić / foto Vlasta
tekst
Vladan Gavrić

Ukoliko na ulici sretnete Mirhu Pjanić, 22-godišnju studentica treće godine Medicine iz Tuzle, nećete moći ostati ravnodušni na njen styling, koji vješto kombinira. Naime, Mirha priznaje da ne troši mnogo novca na odjeću, već radije zaviri u neki od vintage shopova, second handove, ponekad do buvljaka, a najbitnije joj je da se osjeća lijepo u tome što nosi.

Sreli smo je nedavno na ulicama Tuzle i fascinirala nas je svojim stylingom. Naočale je posudila od djeda, haljinu je pronašla u Modniko showroomu u Sarajevu, ceker je nekad davno kupila u Italiji za samo pola eura, a ostale stvarčice je pronašla u second handu.

 

Mirha Look dana (6)

 

Mirha inače gaji veliko interesovanje za oblast psihijatrije i cilj joj je da studentskim aktivizmom, te budućim profesionalnim radom doprinese poboljšanju kvalitete života mentalno oboljelih osoba, kao i okončanju društvene stigme koja je nažalost sveprisutna pojava kada su u pitanju mentalna oboljenja. Vegetarijanka je, i gradi svoj mali vrt u kome će uzgajati organsko voće i povrće. O prelasku na vegeterijanastvo kaže da joj je to bila prekretnica u životu, u pogledu brige za vlastito zdravlje, ali i poštovanja ostalih živih bića koja zaslužuju jednaka prava na život i slobodu kao i ljudi.

 

U slobodno vrijeme bavi se fotografijom, a svojim fotografijama nastoji da uhvati ono transcendentalno u ljudima, momentima, stvarima, pojavama… Svakodnevno praktikuje yogu i meditaciju, a za sebe ponosno kaže da je feministkinja, te da je feminizam, odnosno društvo u kojem žene i muškarci imaju jednaka prava i prilike, jedini ispravan i prirodan način postojanja.

 

 

Mirha Look dana (4) Mirha Look dana (5) Mirha Look dana (1) Mirha Look dana (3)

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najbolje #FBLstyle kombinacije ove sedmice