DIVIDED: Eklektična kolekcija muške odjeće inspirirana arhitekturom

Release Date
22/06/2015
Fotograf
IVONA BRBORA

Na nedavno završenom Balkan Art Fashion Eventu u Beogradu, između ostalih predstavio se i mladi srbijanski dizajner Đorđe Bašćarević iz Kosovske Mitrovice sa novom muškom kolekcijom pod nazivom Divided.

Kolekcija muške odjeće DIVIDED za proljeće/ljeto 2015. inspirirana je arhitekturom i bazira se na geometrijskim oblicima koje podražavaju kombinacije različitih boja. Vođen teorijom ruskih avangardnih umjetnika 20. vijeka koji sve oblike prirode gledaju kroz geometrijske oblike, dizajner je nastojao složenim krojevima, naizgled jednostavnih odjevnih predmeta kao što su majice, prikaže podjeljenost među ljudima i podjeljenost u samom čovjeku. Kolekcija je eklektična u pogledu krojeva. Pored elemenata karakterističnih za elegantnu odjeću nailazi se i na jednostavne elemente sportske odjeće kao što su raglan rukavi. Materijali su pamučni i viskozni i kombinuju se sa vještačkom kožom koja je prisutna u većem dijelu kolekcije. Paleta boja je ograničena na nijanse plave boje kombinovane sa crnim, bijelim, sivim i narandžastim tonovima.

Collection Divided (1) Collection Divided (3) Collection Divided (2)Collection Divided (1) Collection Divided (2) Collection Divided (2) Collection Divided (3) Collection Divided (3) Collection Divided (4) Collection Divided (5) Collection Divided (6) Collection Divided (7)

Foto_IVONA BRBORA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.