Modni dizajner Emir Medić predstavio editorijal za novu kolekciju

Modni dizajner, Emir Medić, predstavio je novu kolekciju. Ispred sjajnog mladog fotografa iz Bihaća, Hamze Kulevića našli su se modeli ABC modne agencije, a editorijal je snimljen na ulicama Sarajeva.

 

– Nova kolekcija inspirisana je generacijom koja novim koracima korača kroz svijet. Nove generacije se teško fokusiraju na bitne stvari, jer nemaju vremena pustiti utiske da djeluju, da se reflektuju, i da ih prenesu. Svakodnevno smo izloženi uticaju medija, obavezama, emocijama, koji nam iznova postavljaju prepreke na koje moramo biti spremni i s kojima se moramo suočiti. Iako, ponekad posustanemo, kretanje je to koje nas tjera naprijed i koje nam pomaže izabrati pravi put, kaže dizajner Medić.

 

Emir Medić je modni dizajner, kostimograf i stilist, rođen 1986. godine u Doboju, kojeg je napustio sa 4 godine i imigrirao u Hagen, Njemačka. Nakon što je završio nauk kao tehnički asistent za modu, otisao je da studira na Hochschule Niederrhein i prelazi na privatnu akademiju design Department Düsseldorf gdje diplomira modni i komunikativni design i gdje je dobio diplomu za modu i komunikacije. Od 2014. sarađuje s mnogim teatrima kao vodeći kostimograf.

 

emir medic (3) emir medic (6) emir medic (7) emir medic (8) emir medic (9) emir medic (10) emir medic (11) emir medic (12) emir medic (13) emir medic (4) emir medic (1) emir medic (2)

Fotografija_Hamza Kulenović

Make up_Lejla Bradarić

Beauty retouch_Lejla Emrić

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Festivalski look dana: Modna dizajnerica Selma Starfinger