Gradonačelnik Novog Sada potvrdio održavanje EXIT festivala ovog ljeta!

Datum objave
20/04/2021
fotografija
Exit

Novosadski gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnom vakcinisanju, EXIT festival moguće održati ovog ljeta. Dugoočekivana vijest predstavlja ključnu potvrdu da će velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala biti održana po planu – od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz sudjelovanje nekih od vodećih svjetskih zvijezda, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

 

– Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom, rekao je gradonačelnik Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije te dodao kako je: EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje.  Kako je objasnio gradonačelnik Vučević, ulaz na festival bit će dozvoljen svima koji su vakcinisani i koji su preboljeli korona virus. Svim ostalim posjetiteljima iz Srbije i svijeta bit će omogućen brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama, u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulaza. Ulazak u Srbiju je već sada dozvoljen strancima, dok se očekuje kako će do juna biti ukinut obvezan PCR test prije ulaska u zemlju. Svi detalji vezano za ulazak u Srbiju i na festival bit će na vrijeme objavljeni na službenim stranicama Exita u skladu s budućim akutalnim mjerama propisanim od strane Vlade Republike Srbije.

– Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo kako će Veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u sljedećim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije vakcinišu, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetitelja, izvođača i članova tima, naš prioritet, izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala.

Srbija je u proteklih nekoliko mjeseci ostvarila velike uspehe kada je u pitanju masovno vakcinisanje. Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača vakcina iz cijelog sveta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno ciepila više desetina tisuća stranaca iz cijele Evrope.

– Mi ćemo svim našim posjetiteljima, koji to žele, omogućiti prijavu za cijepljenje u Srbiji, a više informacija o tome objavit ćemo uskoro, istakao je Kovačević.

Sve ovo omogućit će da se velika proslava 20. godišnjice EXIT festivala održi od 8. do 11. jula 2021. na svjetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi, jednoj od najvećih srednjovjekovnih tvrđava Evrope, smještenoj na samoj obali Dunava. U Exitu najavljuju nove objave izvođača već sljedeće sedmice, koji će svoje mjesto naći na preko 40 pozornica i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora.

Više informacija o festivalu i ulaznicama može se pronaći na exitfest.org.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Ljudi doniraju novac kako bi pomogli Kylie Jenner da postane milijarderka