Raf Simons se pridružio timu modne kuće PRADA

Release Date
24/02/2020

Na Instagram profilima modne kuće Prada i dizajnera Rafa Simonsa, jučer je objavljena bombastična vijest – Raf Simons se pridužuje Mucciji Pradi kao sukreator, odnosno kreativni direktor. Zajedno će kreirati prvu kolekciju za proljeće i ljeto 2021. koja će biti prikazana u Milanu u septembru ove godine, a prvi Simonsov radni dan u Pradi bit će 2. aprila.

Glasine o ovoj saradnji pojavile su se još prije četiri sedmice, otprilike u isto vrijeme kad su se pojavile i glasine da će Simon Jacquemus postati kreativni direktor u kući Jeana Paula Gaultiera, ali ta glasina još nije potvrđena.

U izjavi koja je poslana medijima povodom najave ove saradnje stajalo je da je dolazak Rafa Simonsa u Pradu zajednička odluka koju su predložile i odabrale obje strane. Konceptualno to znači da će morati primijeniti novi pristup kreiranju vizije brenda jer će sada imati dvostruku kreativnu snagu. Ako zaista volite modu, sad su vam leđima vjerovatno prošli trnci od same pomisli spajanja takva dva velika uma kao što su Prada i Simons.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Iz FBL shopa izdvajamo: EM bags