Povratak trendova iz ’90-ih

Release Date
12/07/2018
piše
Emina Gavrić

Trenutni IT komadi su nove interpretacije stvari koje smo već vidjeli krajem ’80-ih i ’90-ih i čini se da je upravo taj period hit era za reciklažu trendova ove sezone. Zanimljva stvar u vezi ovih boomerang trendova je da su proizveli poprilično oprečne reakcije; dok ih neki smatraju jako ružnim – drugi su oduševljeni njihovim povratkom! Ostaje da vidimo u kolikoj će se mjeri ova 3 trenda pojaviti na našim ulicama.

glomazne patike

Patike se danas nose svuda i sa svime, a upravo su glomazni modeli trenutni hit. Nekada su ih nosile Spajsice, a užasno podsjećaju i na udobne patike za hodanje kakve vole starije osobe. Balenciaga je započela trend sa Triple S verzijom koja izgleda kao da ste od tri para patika napravili jedan. Ubrzo poslije, na ovaj voz su uskočili Chanel i Louis Vuitton, a sigurni smo da ćete ih uskoro naći i u ponudi high street brendova.

louis vuitton

 

mikro naočale

Ako je osnovna funkcija sunčanih naočala zaštita od sunca sa ovim modelom nećete postići puno. Ovaj oblik rijetko kome stoji dobro, ali uprkos tome poznati poput Rihanne ne prestaju da ih nose. Ako ne želite izgledati kao da ste izašli iz filma Matrix izaberite neki model svijetlih okvira ili u jačoj boji.

Bella-Hadid-micro-sunglasses-and-beret

 

torbe za struk

Trenutno ih nose IT djevojke poput Kendall Jenner i dileri na balkanskim rave partyjima. Činjenica da su modne kuće Gucci i Chloe neke od svojh najpopularnijih modela torbi izbacili i u varijanti za struk potrvđuje predviđanja da ćemo uskoro ovakve torbe početi viđati svugdje. Iako jako praktične, jer oslobađaju ruke i sigurno čuvaju ono najpotrebnije uz vas, ove torbe morate pažljivo kombinovati. Izbjegavajte one napravljene od platna ili najlona i ove sezone ih nosite uz ipak malo elegantnije kombinacije.

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.