Umjetnica Alisa Teletović otvorila atelje u Sarajevu

Release Date
12/12/2022

Prošle sedmice je u Sarajevu na adresi Nedima Filipovića 4A, otvoren umjetnički atelje Alise Teletović. Atelier, atelje, druga kuća, utočište, slikarski studio, gdje nastaju umjetnički radovi, gdje se čuje tišina, gdje se razgovara sa sobom i gdje se okupljaju slične duše, duše koje vide nešto vise, osjećaju, vole…srcem.

Umjetnost je živa i živi u meni. Noć za pamćenje, jedan novi iskorak u mom radu i stvaranju. Pričaćemo, družiti se i ispunjavati Atelje Alisa Teletović pravim istinskim autentičnim  slikama, kaže slikarica Alisa.

Alisa Teletović  je istaknuta savremena umjetnica s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom. Diplomirala je Bakalerat umjetnosti i Elektronski dizajn i Interaktive Medije u Melbournu na RMIT Univerzitetu. Izlagala u galerijama i muzejima u Australiji, Evropi, a za svoj osebujan stil je i dobitnica nagrada i priznanja.

Nakon dolaska iz Australije, i niza uspješnih izložbi po regiji i svijetu,  otvara vrata Ateljea. Samo ove godine, Alisa je  pozvana da izlaže u Tuzli, Veneciji, Rimu i Beogradu gdje je uz svoje slike ujedno predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

Alisine slike su modernog izričaja, oni su Novi pogledi, neki novi čovjek, dobar, slike pričaju svoju životnu priču, propitivaju sredinu u kojoj živi, i svoja razmišljanja dijeli sa publikom.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.