Naomi Osaka je nova ambasadorica brenda Louis Vuitton

Datum objave
12/01/2021
fotografija
Louis Vuitton

Nova Louis Vuitton kampanja za proljeće je grand slam. Nicolas Ghesquière, kreativni direktor francuskog luksuznog brenda, izabrao je japansku tenisku prvakinju Naomi Osaku kao ambasadoricu brenda i zaštitno lice svoje najnovije kolekcije.

Osim što je osvojila brojne trofeje i počasti, Osaka je koristila svoje društvene mreže za isticanje reforme socijalne pravde. Tokom US Opena Osaka je nosila masku na licu ukrašenu imenima – Trayvon Martin, Elijah McClain, Ahmaud Arbery, George Floyd, podržala je pokret Black Lives Matter izjavom: Prije nego što sam sportašica, ja sam crna žena. 

Naomi je izuzetna žena koja predstavlja svoju generaciju i uzor je svima. Njena karijera i uvjerenja nadahnjuju. Zadivljen sam, ostaje vjerna sebi i ne kompromitira svoje vrijednosti, rekao je Ghesquière.

Kampanja s Louis Vuittonom najnovije je u nizu partnerstava koje je Osaka sklopila s modnim brendovima. Prošlg februara sarađivala je sa japanskom dizajnericom Hanako Maeda i njenim brendom Adeam, kreirali su capsule kolekciju za jesen 2020. U decembru je predstavila liniju torbica sa brendom Strathberry. Ipak, Osaka priznaje da joj je saradnja sa brendom Louis Vuitton dosad najveća.

Pored tenisa, moja strast je i moda. Mislim kako nema brenda koji je više ikonski od Louisa Vuittona. Velika mi je čast sarađivati s Nicolasom – on je dizajner kojem se toliko divim i dijelimo uzajamnu ljubav prema japanskoj kulturi i stilu. Postati globalnim ambasadorom brenda zaista je ostvarenje jednog velikog sna, kaže Osaka.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
MARKO FEHER predstavio kolekciju CONFESSION na Ljubljana Fashion Weeku