Ovako je izgledao casting oglas za Nirvanin spot SMELLS LIKE TEEN SPIRIT

U februaru ove godine britanski muzički sedmičnik The New Musical Express (NME) proglasio je Nirvaninu pjesmu Smells Like Teen Spirit  najboljom pjesmom svih vremena. Pjesma je među zadnjim napisanim za debitantski album Nevermind, objavljen 23. septembra 1991. Kada je objavljena, pjesma koju je tadašnji NME-ov recenzent hvalio nazivajući je “udarom na sistem”, odmah je dospjela na sedmo mjesto britanskih muzičkih ljestvica.

 

– Shvatam da je to dobra pjesma s komercijalnog stajališta, no za moj ukus je preuglađena, izjavio je 1993. godine frontmen ovog kultnog sastava.

 

 


 

Danas se na interenetu pojavio i originalni  oglas za casting za Nirvanin spot ove pjesme. Režiser Samuel Bayer tražio je mlade ljude koji bi popunili dio u kojem se pojavljuju srednjoškolci. Tragao je za mladima od 18 do 25 godina koji su preppy, punk, nerd, jock.

 

Osim ovog oglasa nedavno se pojavio i rukom pisana set lista benda koja je prodana za skoro 10 000 američkih dolara.

 

 

nirvana cast
oglas za casting

 

nirvana_lyrics
rukom pisana set lista

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Top Gun
TOP GUN: MAVERICK stiže u kina ovog maja