partyzan clothing

PARTYZAN CLOTHING, jer antifašizam je uvijek u modi

Datum objave
21/03/2022

Partyzan clothing je novonastali brend čije ime i ideje stvara Selver Učanbarlić. Brend je nastao prije nekoliko mjeseci, inspirisan antifašističkim pokretima u bivšoj Jugoslaviji. Riječ je o kombinaciji popularnih simbola i fraza koje su i danas u upotrebi, pa na primjer možete postati vlasnik dizajna Baby Yoda pioneer ili Han Solo Rebel. Cilj im je približiti novim generacijama vrijednosti i historiju ovog značajnog pokreta koji je zapravo simbioza između anitfašizma i pop arta. Uz to, službeni hashtag brenda i kampanje koje lansiraju jeste #bearebel, na taj način pokušavaju utjecati na razmišljanje mladih ljudi, te ih potaknuti na bilo koji oblik aktivizma.

Shvatio sam da je nacionalistička i fašistička propaganda koristila simboliku da stvori osjećaj zajedništva. Zato sam odlučio da stvorim brend koji bi mogao da se suprotstavi nacionalizmu koristeći vizuelnu strategiju i da antifašizam ponovo bude moda! Stari simboli antifašizma više ne mogu odgovarati našem današnjem društvu. Zato ih je trebalo obnoviti… Moji dizajni su mješavina pop kulture (jer je popularna, i ljudi je razumiju) s antifašističkim prizvukom, oduševljeno objašnjava Učanbarlić.

partyzan clothing

Trenutno u prodaji imaju majice i cekere, što je bitno naglasiti da se cijeli proces proizvodnje odvija u Bosni i Hercegovini. Partyzan odjevne komade možete naručiti širom Evrope, a za više informacija o cijenama, printovima i dostupnosti možete ih kupiti na Instagram profilu partyzan.clothing.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Calvin Klein proljeće/ljeto 2016.