Dalibor Jakus

KRALJEV GAMBIT, nekonvencionalna i originalna zbirka priča Dalibora Jakusa

Datum objave
21/03/2022

U izdanju nakladničke kuće Znanje izašla je originalna dvojezična zbirka priča Kraljev gambit, prvijenac komunikacijskog stručnjaka Dalibora Jakusa. Autor se u zbirci poigrava s vlastitim stanjima, balansira na tankoj niti između unutarnjeg i vanjskog svijeta, a inspiraciju pronalazi u svom okruženju i situacijama koje su almodovarski neobično ironične, gorko-slatke, a opet životne i jedinstvene.

Kraljev gambit

Kraljev gambit nekonvencionalna je i originalna zbirka kratkih priča u kojima autor iznosi svoje impresije svijeta. Ova smjela kombinacija dnevničkih zapisa i eseja proizašlih iz njegova bloga nadopunjena je visoko estetiziranim fotografijama i ilustracijama, a svojom formom i melodičnošću podsjeća na poeziju u prozi. Autorov je jezik osoban, barokno raskošan i flambojantan, nimalo nalik onome klasičnih dnevničkih rukopisa. Umješno se poigrava globalnim trendovima samoaktualizacije, kreativnog i kolektivnog breakdowna te današnjom pozicijom pisca, inspirirajući se književnim autsajderima i boemskim pripadnicima beat-generacije.

Zbirka je također bogato opremljena fotografijama i ilustracijama te je kao takva idealna za ljubitelje jedinstvene estetike i izražaja, a istovremeno se može čitati na dva jezika, hrvatskom i engleskom, čiji prijevod potpisuje Ivana Ostojčić.

Kraljev gambit originalno je štivo o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti i probudit će u vama Oscara Wildea.

Dalibor Jakus
Dalibor Jakus

Dalibor Jakus diplomirao je entomologiju na Sveučilištu u Zagrebu gdje potom pohađa poslijediplomski studij odnosa s javnošću. Stekavši iskustvo u prestižnim marketinškim i PR agencijama, otisnuo se u samostalne vode kao specijalist za odnose s javnošću i medije. Poglavito se bavi projektima iz područja animacije, filmske industrije, kazališta i nezavisnih izvedbenih umjetnosti. Urednik je bloga, autor brojnih stručnih i novinskih članaka na temu odnosa s javnošću, kulture i novih medija, te predavač komunikacija i menadžmenta u kulturi.

Kraljev gambit dostupan je u knjižari Svjetlostkomerca u Sarajevu (Knjižara 1, Titova 54) te knjižari Logovita u Mostaru i na webshopu web shopu po cijeni od 42,50 KM.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
LUTKA u Pozorištu mladih Sarajevo