Posjetite Zembilj – jedini restoran u Sarajevu koji nudi čak sedam vrsta steakova

Release Date
21/03/2022

Dobar steak je iskustvo koje svako treba doživjeti. Ručak ili večera uz steak prava je poslastica, a kada uz to dodate i pravo društvo doživljaj je nezaboravan. Restoran Zembilj koji se nalazi u srcu Baščaršije, jedini je restoran u Sarajevu koji nudi čak sedam vrsta steakova. Uz široku vinsku kartu koja uključuje najbolje etikete, 15 vrsta crvenog i 15 vrsta bijelog vina, kako domaćeg tako i regionalnog, vrhunski užitak je zagarantovan. Zbog svoje lokacije, ali i enterijera koji je kombinacija tradicionalnog i modernog, Zembilj je idealno mjesto za poslovne sastanke, proslave rođendana, porodična okupljanja, romantične večere ili vinske radionice.

Zembilj steak

– Naš prioritet i obećanje svim gostima je vrhunski kvalitet, istakao je kuhar Kamil Agar te dodao da ručak ili večera uz steak nosi ogromnu količinu nutritivnih prednosti jer je ovo meso jedan od najboljih izvora proteina koji su važni za skoro svaku ćeliju u našem tijelu. Steak je visokokvalitetno meso koje sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina potrebnih za rast i održavanje našeg tijela, a nevjerovatno je bogat i drugim nutrijentima koji su potrebni našem tijelu za funkcioniranje, naveo je Agar te posebno naglasio da je steak jedan od najboljih izvora željeza, što ga čini odličnim izborom hrane za one koji vjerovatno pate od anemije.

Restoran Zembilj ima jedinstvenu ponudu različitih steakova, a kuhar Agar posebno ističe njih pet:

Porterhouse T-bone ime je dobio po prepoznatljivom izgledu, odnosno kosti u sredini koja formira slovo T. Upravo ovo slovo T je granica između bifteka sa jedne i ramsteka sa druge strane.

Dallas steak također poznat kao rib eye steak. To je jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih odrezaka. Dolazi sa leđa i često se ostavlja sa kosti od rebra takozvanim bone-in ribeye.

New York stake
New York stake

New York steak koji se naziva još i strip steak. To je steak bez kosti koji nema vezivnih tkiva, izrazito bogat okusom junetine, te ima sitna vlakna zbog kojih ostaje mekan.

Beef steak dolazi od najmekšeg mišića goveda koji se nalazi s unutrašnje strane donjeg dijela kičme. Taj mišić se uopće ne miče dok se govedo kreće, zbog čega ostaje mekan.

Tomahawk steak je u osnovi o rib-eye steak koji zbog svoje masne sredine ostaje predivno sočan. Tomahawk steak se zbog svoje veličine servira kao jelo za dvije osobe.

Tropic medalion steak
Tropic medalion steak

Rezervišite svoje mjesto u restoranu Zembilj pozivom na broj 033 535 999. Za sve goste restorana osiguran je i besplatan dvosatni parking na Baščaršiji, a sve što je potrebno uraditi jeste dostaviti restoranski račun.

Meni restorana Zembilj dostupan je u online verziji, a više detalja možete pogledati na Facebook stranici i Instagram profilu.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Allyson Felix oborila rekord Usaina Bolta