Pietà – modna marka rođena u zatvorima Lime

Pietà je modna marka rođena u zatvorima Lime (Peru). Riječ je o drskom i bezočnom, nezavisnom i spontanom projektu koji nudi alternativni koncept mode daleko od dikatat marketinga. Brend koji pod utjecajem kontar-kulture odbija podleći društvenim normama posvećenih velikoj potrošnji. Brend nema logo, niti odjeća ima standardne veličine. Jednostavno je samo bitno napraviti neke cool stvari.

 

Project-Pieta

 

 

Projekt je rođen u zatvoru u Limi i uspješno proširen na ostale zatvore. Čitave kolekcije se prave isključivo u zatvorima, bez ikakve dodatne pomoći. Modeli su zatvorenici. Izgradnjom ovog brenda pruža se šansa zatvorenicima, koji su najčešće prepušteni samu sebi, da zarade nešto, te da se brže rehabilitiraju ili bar popune jedan svoj dan.

 

Project-Pieta_2 Project-Pieta_3

 

Svu Pietà odjeću stvorili su zatvorenici krojeći, pleteći ili oblikujući kožu u radionici. Svaki komad nosi ime onoga ko ga je napravio. Pietà koristi prirodne, ekološke i reciklirane materijale, kašmir, svilu i pamuk.

 

Project-Pieta_4

 

Odjeća se sastoji od jednostavnih i minimalističkih rezova, a svaki komad je inspiriran teškom životom pričom osobe koja ga je kreirala.

 

 

Projekt je nazvan Pietà po remek djelu renesanse skulpture italijanskog umjetnika Michelangela. Pietà je posljednji korak prije uskrsnuća, i novi preporod.

 

tekst_Besima Svraka

foto_Alexander Neumann

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
EYE CONTACT predstavio kolekciju MILLION LITTLE EYES