U pripremi stripovna adaptacija priče SARAJEVSKI NEVIDLJIVI ČOVJEK AMIR AMRIĆ autora Karima Zaimovića

Nakon što je prošle godine u časopisu Massachusetts Review objavljen strip nastao prema priči Tajna Nikole Tesle iz zbirke Tajne džema od malina autora Karima Zaimovića u pripremi je i adaptacija druge priče Sarajevski nevidljivi čovjek Amir Amrić.

 

Sarajevski nevidljivi covjek

 

Renomirani novinar i prevoditelj Aleksandar Brezar i ovaj put je autor scenarija za strip. Tajnu Nikole Tesle je ilustrovao Enis Čišić, a na adaptaciji nove priče, Sarajevski nevidljivi čovjek Amir Amrić, Aleksandar ovaj put sarađuje sa multitalentovanim umjetnikom Borisom Stapićem.

 

 

Boris Stapić i ja trenutno radimo na adaptaciji druge priče iz Tajne džema od malina Karima Zaimovića – Sarajevski nevidljivi čovjek. Strip bi se trebao objaviti u septembru, najvjerovatnije prvo na engleskom jeziku, a zatim i na našem. Hvala svima koji su na bilo koji način podržali Tajnu Nikole Tesle, na kojoj je radio i Marvelovac Enis Čišić, i nadam se da će vam se i ovaj strip svidjeti makar onoliko koliko i Tesla – ako ne i više!, napisao je Aleksandar na svom Facebook profilu.

 

S nestrpljenjem čekamo septembar.

 

 

ilustracija_Boris Stapić

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Najtraženija slika Gustava Klimta pronađena nakon skoro 23 godine