U pripremi stripovna adaptacija priče SARAJEVSKI NEVIDLJIVI ČOVJEK AMIR AMRIĆ autora Karima Zaimovića

Nakon što je prošle godine u časopisu Massachusetts Review objavljen strip nastao prema priči Tajna Nikole Tesle iz zbirke Tajne džema od malina autora Karima Zaimovića u pripremi je i adaptacija druge priče Sarajevski nevidljivi čovjek Amir Amrić.

 

Sarajevski nevidljivi covjek

 

Renomirani novinar i prevoditelj Aleksandar Brezar i ovaj put je autor scenarija za strip. Tajnu Nikole Tesle je ilustrovao Enis Čišić, a na adaptaciji nove priče, Sarajevski nevidljivi čovjek Amir Amrić, Aleksandar ovaj put sarađuje sa multitalentovanim umjetnikom Borisom Stapićem.

 

 

Boris Stapić i ja trenutno radimo na adaptaciji druge priče iz Tajne džema od malina Karima Zaimovića – Sarajevski nevidljivi čovjek. Strip bi se trebao objaviti u septembru, najvjerovatnije prvo na engleskom jeziku, a zatim i na našem. Hvala svima koji su na bilo koji način podržali Tajnu Nikole Tesle, na kojoj je radio i Marvelovac Enis Čišić, i nadam se da će vam se i ovaj strip svidjeti makar onoliko koliko i Tesla – ako ne i više!, napisao je Aleksandar na svom Facebook profilu.

 

S nestrpljenjem čekamo septembar.

 

 

ilustracija_Boris Stapić

tekst_FBL

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
Burka Bend: Prvi ženski bend u Afganistanu