Nermin Hamzagić je novi predsjednik Udruženja filmskih radnika u Bosni i Hercegovini

Release Date
12/02/2024
foto
Velija Hasanbegović
Nakon održane izborne skupštine Udruženja filmskih radnika u Bosni i Hercegovini u Filmskom centru Sarajevo na kojem su usvojeni izvještaji o radu i finansijski izvještaj, kao i plan rada za 2024. godinu. Odlukom većine prisutnih članova izabrani su novi predsjednik udruženja Nermin Hamzagić i novi predsjednik Nadzornog odbora Predrag Solomun te članovi upravnog i nadzornog odbora: Elma Tataragić, Amra Bakšić Čamo, Alena Džebo, Emina Kujundžić, Sara Radusinović i Bojana Vidosavljević. Novi predsjednik skupštine udruženja je Nedžad Begović.

Nakon upoznavanja članstva s planom djelavanja u narednom periodu, članovi i članice skupštine su vodili konstruktivnu diskusiju o ostalim aktuelnim pitanjima bitnim za rad udruženja.

Nermin Hamzagić je rođen 1986 u Sarajevu. Diplomirao je na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, gdje radi kao viši asistent. Aktivno režira u teatru i na filmu. Godine 2019. debitovao je sa dugometražnim igranim filmom Pun mjesec. U sklopu Internacionalnog teatarskog festivala MESS, pokrenuo je MESS Market – regionalnu platformu za teatarsku produkciju.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoj pozorišni i filmski rad, među kojima su i nagrada ekumenskog žirija na Cottbus Film Festivalu za film Pun mjesec; specijalna priznanja za film Intervju na Festivalu autorskog filma i International Festival Bosnia-Herzegovina looks around Bottrop te specijalna nagrada žirija Sarajevo Film Festivala i nagrada za najbolji kratki film BH Film Festivala u New Yorku za film Kalo.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.