Na pozorišnom Trgu Susan Sontag prva repriza baletnog triptiha K’O NEKAD U OSAM

Release Date
18/09/2023

U utorak, 19. 9. 2023. godine sa početkom u 20:00 sati, na pozorišnom trgu Susan Sontag, publika će imati priliku uživati u izvedbi prvog dijela baletnog triptiha K’o nekad u osam, rađenog u koreografiji i režiji Ekaterine Vereshchagine. U baletu K’o nekad u osam članovi baletnog ansambla plesat će na muzičke hitove ’70-ih godina.

U predstavi učestvuju solisti i članovi ansambla Baleta NPS: Nataša Gaponko, Zulejha Kečo, Ivan Salonski, Darika Dunganova, Amina Sulejmanagić, Bulat Gareev, Goran Staniškovski, Boris Vidaković i Denis Zhuchenko.

K’o nekad u osam

 

Baletna čarolija

Prvi dio večeri je rezervisan za Baletnu čaroliju u izvedbi članova baletne škole Aurora KUD Baščaršija, te članova BASICS škole. Na programu će se naći numere: Prijatelji – Prvi baletni koraci i stvaranje prijateljstva kroz umjetnost. Polka-Mazurka – okretna međukulturalna igra, Waltz music Enchanted Ballroom muzika gotičkog valcera. Farruca forma flamenca – kroz koju se otkriva nevjerovatna snaga i ravnopravnost. Freedom – sloboda kao najvažniji segment ljudskog bivstvovanja.

Baletna čarolija počinje u 19:00 sati.

Baletna čarolija

O specijalnom programu NPS Kultura na ulice 2023!

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekt Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta Kultura na ulice! je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
25. Hrvatski festival jednominutnih filmova: Kratki film FUGA Zorana Ćatića osvojio dvije nagrade