Ukradeno 50 komada iz nove Balmain kolekcije deset dana prije Sedmice mode u Parizu

Release Date
18/09/2023
fotografije
@olivier_rousteing

Nevjerojatna drama potresla je svijet mode dok se revija Balmaina za proljeće-ljeto 2024. godine približavala velikim koracima. Legendarna francuska modna kuća postala je centar pažnje ove sedmice nakon što je kamion u kojem su prevozili komade iz nove kolekcije postao meta lopova. Ovu nevjerojatnu priču putem svog Instagram profila podijelio je Olivier Rousteing, kreativni direktor Balmaina.

Ovo je tako nepravedno. Moj tim i ja smo naporno radili, napisao je između ostalog Rousteing u svojoj emotivnoj objavi.

Kako je naveo, kamion koji je prevozio odjeću je orobljen na putu od aerodroma prema sjedištu Balmaina u Parizu. Vozač je dobro, ali Rousteing kaže kako je sve na čemu je tim mukotrpno radio, nestalo bez traga. Inače, do Sedmice mode u Parizu ostalo je desetak dana.

Srećom, vijest donosi olakšanje. Vozač kamiona prošao je bez ozljeda u ovom nemilom događaju, iako je vrijedna Balmain roba završila u rukama lopova. Izgleda da su se kreatori ove pljačke odlučili na najveći mogući ulov – komade visoke mode koji su predodređeni za svjetla modne piste.

Uprkos ovom šoku, Balmain neće dopustiti da ih incident zaustavi. Glasnogovornik Balmaina potvrdio je da će revija biti održana, kako je planirano 27. septembra tokom Sedmice mode u Parizu, ali zadržava uzdržan stav o pljački dok se ne završi istraga. Očekujemo da će Balmain i Olivier Rousteing ostati neustrašivi i nadmašiti sve prepreke kako bi predstavili svoju najnoviju kolekciju i oduševili modni svijet. Ostaje nam samo čekati i vidjeti kako će se ova priča razvijati.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.