Zašto biramo IPL tehnologiju za uklanjanje dlačica – postupak i prednosti

Datum objave
30/07/2021
naslovna fotografija
@lelia_milaya via Twenty20

Ukoliko spadate u grupu žena ili muškaraca koji su odlučili da ne žele uklanjati dlačice sa svojih tijela, poštujemo vašu odluku, ali isto tako poštujemo i vašu odluku ako ih želite ukloniti zbog vama važnih razloga. Ovo je jedan tekst za sve one koji žele ukloniti dlačice bezbolno i jednostavno.

Kao tinejdžerica sam napravila sve greške prilikom depiliranja, krišom sam brijala dlačice iznad kade u kupatilu ili vrlo često muku mučila sa uraslim dlakama nakon depilacija brojnim voskovima. Krajem ’90-ih FDA odobrava kozmetičke lasere za trajno uklanjanje dlačica (koji rade na principu korištenja energije iz svjetlosnog izvora) i započinje novi trend u industriji ljepote koji je unio pojam lasersko uklanjanje dlačica. Fast forward – danas je sve više tretmana koje možemo odrađivati kod kuće, bez odlaska u kozmetičke salone, što nam uveliko olakšava organizaciju vremena, ali i kućnog budžeta. Pri odabiru svakog beauty proizvoda moramo se voditi time da on odgovara našem tipu kože, kako bi njega bila pravilna, a naša koža ili kosa bila što prirodnija i zdravija. Jednako je i s drugim svakodnevnim beauty ritualima, kao što je uklanjanje dlačica. Bezbolno uklanjanje dlačica postalo je mnogo pristupačnije i unijelo je revoluciju u svakodnevnu njegu. Danas je moj izbor IPL odnosno tehnologija pulsirajućeg svjetla visokog intenziteta.

 

Tehnologija koja odgovara vašem tipu kože

IPL (eng. Intense Pulsed Light) je tehnologija pulsirajućeg svijetla visokog intenziteta, a primjenom svjetlosnih impulsa uspjavljuje se rast dlačica te se sprječava njihov ponovni rast. Prvih 4 do 5 tretmana moraju se napraviti svake dvije sedmice, a studije su pokazale da su dlačice reducirane do 92 % već nakon 3 tretmana. Sljedećih 8 tretmana rade se u razmaku od 4 do 8 sedmica i nakon 12 tretmana, možete očekivati glatku kožu do čak 6 mjeseci.

 

Do 24 sata prije korištenja Lumee je potrebno izbjegavati sunce ili solarij, te 48 sati nakon korištenja. Dlake se nekoliko dana prije tretmana mogu obrijati ili samo skratiti na jedan milimetar. I važno je prije tretmana ukloniti dezodorans, puder i bilo koje masne supstance s područja koje se tretira.

 

U Philips Lumeu zaljubile su se žene, ali i muškarci, širom svijeta, pa i mi

Zahvaljujući tehnologiji SenseIQ, nova Philips Lumea Serije 9000 prepoznaje vaš tip kože i preporučuje vam idealan intenzitet tretmana prilagođen samo vama. Upravo zahvaljujući toj tehnologiji, možete bez straha odstranjivati dlačice i na osjetljivim područjima, bez iritacije, bez oštećenja i bez boli. Nova Philips Lumea Serije 9000 IPL s tehnologijom SenseIQ i s čak 450.000 bljeskova prilagođava se vašoj koži, pruža personalizirane tretmane te brzo i bezbolno odstranjuje dlačice bez crvenila i iritacija, a vi ćete uživati u glatkoj koži bez dlačica do čak 6 mjeseci.

Novi SmartSkin senzor procjenjuje koji je od pet ponuđenih tretmana idealan za vašu kožu. Nakon tog prvog koraka, samo prislonite Philips Lumea Serije 9000 na kožu i pustite da svjetlosni impulsi odrade svoje. Oni se zaustavljaju tačno tamo gdje treba, u korijenu, gdje uspavljuju rast dlačica što je u konačnici rezultat glatkih nogu bez crvenila i iritacija. Razvijena u saradnji s dermatolozima. Potpuno je sigurna i jednostavna za korištenje.

Specijalni dodaci dizajnirani su za svaki dio tijela: za ruke i noge, lice, pazuhe i bikini zonu. Upravo zahvaljujući takvoj prilagodbi, dlačice možete odstraniti vrlo brzo. Obje potkoljenice za 8,5 minuta, pazuhe za 1,5 minutu i bikini zonu za 2 minute. Možete je koristiti sa i bez kabla, tako da je praktična i za putovanja.

Upravo zbog svih ovih razloga 3,5 miliona žena u svijetu koristi Philips Lumeu, a uz korištenje aplikacije Philips Lumea IPL, možete se svakodnevno detaljno informirati o tretmanima i tehnologiji. Čini se da je Philips Lumea upravo jedan takav proizvod koji vrijedi uključiti kao redoviti dio moderne beauty rutine. Više informacija možete pronaći na Philips web stranici.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

možda će vas zanimati
5 najvećih mitova o anti-age njezi kože